Kauralastukakku

torstai 9. lokakuuta 2014

Rapea iso kauralastu, kirpeä omenasose ja raikas rahkakermaseos.. Eikö kuulostakin taivaalliselta?



IMG_2739%20%281280x853%29.jpg



Tätä herkkua kokeilin ensimmäisen kerran jo muutama vuosi sitten, mutta nyt pitkän tauon jälkeen kakku pääsi toteutukseen. Resepti tosin oli hukassa, mutta kiitos Valion sivujen löysin ohjeen noihin kauralastuihin. Helppo täyte oli sentään muistissa :) Tätähän voisi varioida monellakin tavalla vaihtamalla omenasoseen johonkin muuhun, kuten mansikoihin tai muihin marjoihin. Tulipa tässä kirjoittaessa mieleen, että varmasti jonkinlainen puolukka-kinuski versio tästä olisi varmasti tosi hyvä..!



IMG_2750%20%28853x1280%29.jpg



IMG_2754%20%281008x1280%29.jpg



Tässä ohje helppoon ja raikkaaseen kakkuun.



Isot kauralastut (4 kpl)



4 dl kaurahiutaleita

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

2 rkl vehnäjauhoja

100 g sulatettua voita

2 kananmunaa



Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä voi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Viimeisenä lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi.



Jaa taikina neljään osaan leivinpapereille ja levitä lusikan avulla tasaiseksi ympyräksi. Yhdelle leivinpaperille mahtuu paistamaan korkeintaan 2 kauralastua. Itse piirsin leivinpaperille ympyrät lautasen avulla, jonka halkaisija oli 18 cm. Paistoin kiertoilmauunissa kaikki kerralla, eli kaksi yhdellä pellillä. Jos haluaa tasaiset ympyrät, kannattaa tehdä jokainen kiekko omalla pellillään. Itse jouduin sitten leikkaamaan kiekot toisistaan irti, kun ne levisivät sivuilta yhteen uunissa.



Kiekot paistetaan 200 asteessa noin 7 minuuttia, tai kun kauralastun väri on kauniin ruskea.

Jos muotoa pitäisi jostain syystä parannella paiston jälkeen, se pitää tehdä heti uunista ottamisen jälkeen jolloin lastut ovat vielä pehmeitä. Jäähtyessään lastu kovettuu.



Täyte



250 g maitorahkaa

2 dl vispikermaa

sokeria ja vaniljasokeria



omenasosetta



Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti maitorahkan kanssa. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kauralastuissa on melko paljon sokeria, joten rahkaseoksesta ei kannata tehdä liian makeaa.



IMG_2769%20%281088x1280%29.jpg



Kakku kootaan laittamalla alimmaiseksi lastu. Pieni vinkki, että lastun alle kannattaa kuitenkin laittaa nokare rahkaa, jotta kakku ei liukastele pitkin kakkutarjotinta. Lastun päälle laitetaan omenasosetta ja sen jälkeen rahkaseosta. Jatka kunnes päällimmäiseksi laitetaan kauralastu.



Kakun on hyvä tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti, jotta lastut sisällä hieman pehmenevät. Silloin kakku on huomattavasti helpompi leikata. Päällimmäinen lastu jää kuitenkin rapeaksi. Toki voihan kakun tarjota heti, jos haluaa kaikkien lastujen pysyvän rapeana. Itse koristelin kakun tomusokerilla ja omenalohkoilla.



IMG_2771%20%28903x1280%29.jpg



Aika hyvä kakku vaikka viikonloppuvieraita varten. Voin kertoa, että hyvää on :)



Uskomatonta muuten, miten nämä viikot menevät vain vauhdilla eteenpäin. Kohta on taas viikonloppu. Tuntuu, että nämä päivät vaan sulautuvat toisiinsa ja vaikka näiden lasten kanssa ei ole kyllä tylsää toistaa ne aina tiettyä kaavaa ;) Ruokailua monta kertaa päivässä, lempileikit, ulkoilut, iltatoimet ja nukkumaan. Ja sitten taas uudestaan :) Ihanaa arkea, mutta onpa myös ihanaa kun loppukuusta pääsen vähän tuulettumaan ihanalle reissulle! Siitä sitten myöhemmin lisää! ♥



 

 

 

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥