Avara koti, tilaa hengittää

lauantai 26. tammikuuta 2019


 Lattia on puhdas, pölyt pyyhitty, missään ei mitään ylimääräistä tavaraa, takkatuli lepattaa ja taustalla soi lempimusiikki. Juuri nyt on hyvä olla.

Oi tätä tilannetta voisin katsella aina, mutta koska arki, jossain vaiheessa tasot täyttyy, pyykkikori pullistelee ja kaikki tarpeellinen alkaa olla vähän hukassa. Itse ainakin kuulun niihin, jotka tuntevat levottomuutta silloin kun koti on sekaisin. Varsinkin jos mielessä pyörii muitakin keskeneräisiä askareita tai työasioita, on inhottavaa samalla katsella sotkuja. Välillä toivoisin olevani siivousfriikki, mutta onneksi kuitenkin rakastan järjestystä ja osaan tavoitella sitä.Mutta se hetki, kun viikkosiivous on tehty, on aivan ihana. On puhdasta, avaraa ja on tilaa hengittää. On tilaa uusille ajatuksille ja kaikelle muulle, kun on siistiä. Mieli rentoutuu ja yhtäkkiä osaa nauttia paremmin viikonlopusta ja joutenolon ihanuudesta. Lattia on puhdas, pölyt on pyyhitty, missään ei mitään ylimääräistä tavaraa, takkatuli lepattaa ja taustalla soi lempimusiikki. Juuri nyt on hyvä olla.

Meillä myös lapset nauttivat siististä kodista. Ihana siisti koti, ihanat viileät puhtaat lakanat, kuuluu tyttöjen suusta aina siivouksen jälkeen. Minusta se on ihanaa, että lapset oppivat arvostamaan puhdasta kotia. Vaikka siivoaminen on lapsista tietenkin vähän tylsää, innostuu tytöt aika ajoin oma-aloitteisesti tekemään kotiaskareita. Eilenkin neljävuotiaan päättäväisyys tyhjensi tiskikoneen, ihan yksin.Tällä hetkellä ilahduttaa myös toimiva ja hiljaa hyrisevä kuivausrumpu, uusi kaunis pölyhuiska ja kodinhoitohuoneen uudet toimivammat ratkaisut. Ajatus savustetusta lohesta, joka syödään päivälliseksi. Kaunis pakkassää ja sen aurinko. Ja ennenkaikkea valo. Pienistä asioista sitä ilahtuu, mutta pienistä asioista tulee yhdessä isoja.
Kuvatessa myös muistan, miten ihana tämä meidän kotimme on, vaikka aina aika ajoin haaveillaankin uudesta. Siitä unelmien kodista, jossa on kaikki mistä ollaan ikinä osattu haaveilla. Täällä on kuitenkin tilaa hengittää ja täällä kaikki on hyvin, joten se unelmien koti voi olla siellä jossain unelmissa.
 
Nyt lähden katselemaan vähän tuota aiemmin esittelemääni "reseptikirjaa" ja voisinkin lauantain herkuksi tehdä mantelimaito -pohjaisen smoothien, ennen sitä mielettömän ihanaa itse savustettua lohta ♥Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥