SAUNAN PINTAREMONTTI - KOKEMUKSIA

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018
Meille suomalaisille kun sauna on monesti yksi kodin tärkeimmistä tiloista, halutaan siihen myös panostaa. Se näkyy mielestäni siinä, että yhä useammin uusien kotien saunoista halutaan tehdä kauniita kotikylpylöitä. Sauna ei tarkoita pelkästään löylyjä ja lauteita, vaan rentoutumista ja monesti myös seurustelua. 

Koska suurin osa saunoista on kuitenkin niitä pieniä tavallisia saunoja, niinkuin meilläkin, on mukava keksiä niille uutta ilmettä helposti. 4,5 vuotta sitten päätimme tehdä saunaamme pienen pintaremontin ja käsittelin paneelit saunavahalla. Juttu saunan pintaremontista onkin koko blogihistoriani luetuin postaus. Nyt ajattelin kertoa mitä saunalle kuuluu tänä päivänä.Musta saunavaha on pitänyt värinsä todella hyvin ja näyttäisi siltä, että kulumaakaan ei ole juurikaan tullut. Kuvissa näette joidenkin paneelien kohdalla, kuinka entinen vaalea pinta pilkistää sivusta ja se johtunee paneelien elämisestä. Tiesittekö, että juuri tästä syystä ei kannattaisi maalata sisätilojen paneeleja (esimerkiksi paneelikaton maalaaminen) kesällä tai syksyllä? Sisäilman kosteus aiheuttaa paneelien elämistä, talvella kuivempi sisäilma saa paneelit hieman kutistumaan ja kesällä ne taas hieman "turpoavat". Tästä syystä maalaamiset pitäisi tehdä sisäilman ollessa mahdollisimman kuiva. Saunan maalaamista ajatellen kannattaisi tilan antaa kuivahtaa mahdollisimman hyvin pesun jälkeen, ennen kuin alkaa maalauspuuhiin.
Tuon pintaremontin jälkeen olemme vaihtaneet uuden kiukaan ja silloin kiukaan takaa paljastui vanhaa pintaa. Uusi kiuas taitaa olla isompi, mutta maalasin silloin taustan ja uusi pinta sulautui vanhaan todella hyvin. Eli myös paikkaukset onnistuu.

Omasta kotikylpylästä edelleen haaveilen.. mutta onpa tuo nykyinen sauna nytkin lämpimänä :)


Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥