Pohdintaa siitä mikä ihmisiä kiinnostaa

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016
Minua on jo pidempään mietityttänyt oman blogini ja instagram tilini sisältö. Nyt kun viikonloppuna tuli itse jaettua instassa kaikenlaisia kuvia, jäi asia mielen päälle uudestaan. Paljon puhutaan siitä, että esimerkiksi instagram tili olisi houkuttelevin tyylipuhtaana. Eli kuvien tulisi olla yhtenäisiä ja sisällön keskittyä vain yhteen aiheeseen. Blogeissakin olisi varmaan hyvä olla se yksi punainen lanka, eikä aiheet rönsyillä laidasta laitaan. Molempien takana on kuitenkin se ihminen, jolla on oma persoona ja oma elämä. Se, josta ne vaikutteet tulevat siihen instagram tiliin tai blogin ulkoasuun. Myönnän kyllä itsekin, että visuaalisena ihmisenä kiinnostun enemmän instatilistä jos siitä saa heti kuvan minkälaisesta tyylistä on kyse. Sillä siis ehkä saa seuraajia. Mutta kuinka paljon ne aina samantyyppiset sisustuskuvat loppujen lopuksi kiinnostavat? Jos ei koskaan tule mitään yllätyksellistä? Vai onko juuri se sitä mitä ihmiset odottavat, tuttua ja turvallista? Samaa kaavaa?


Haluaisinkin tietää, että kumpi asia teitä kiinnostaa enemmän? Bloggaaja itse, hänen arki, asukuvat ja sisustus rinnakkain, satunnaiset otokset kauniista arkisista asioista ja pienistä hetkistä? Vai se miltä olohuone tänään näyttää ja onko tullut uusia hankintoja? Tietenkin kun sen noin ilmaisee, niin tottakai materialistiset asiat jäävät alakynteen mutta eikös blogeissa ja kuvavirtapalveluissa olekin ihana unohtaa se arki ja keskittyä pinnallisimpiin juttuihin..? Vai toimiiko se sekametelisoppa, jossa näkyy kaikkea edellämainittua?

Pohdintaa siis laidasta laitaan enkä siis ole itsekään varma mistä pidän enemmän. Ehkä yritän kysyä sitä, että kumpi noin yleisesti ottaen saa teidät seuraamaan ihmisten postauksia ja mikä pitää kiinnostuksen yllä?

Itse ihminen vai hänen valitsemansa tyyli julkaista?

 

16 kommenttia

 1. Kaikkea sopivassa suhteessa. Juuri pari päivää sitten mietin, että onko sisustusblogien aika jo ohi, ellei oman sisustuksen lisäksi jaa inspiraatiokuvia muualta maailmasta tms. Eihän kukaan voi uudistaa kotiaan koko ajan, jotta saisi postattavaa, vai voiko? Eikä ne samat nurkat kyllä ihan mahdottoman kauaa jaksa kiinnostaa. Onko se nyt sitten sitä lifestylea, mikä ainakin itseäni kiinnostaa eniten.

  Ihanaa päivää 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogien lukeminen ainakin on muuttunut todella paljon ja varmaan juuri tuon instagramin vuoksi/ansiosta. Niin tosiaan, sillä sekametelisopalla on se oma nimi, lifestyle ;)

   Poista
 2. Samoja asioita täälläkin pohditaan usein. Ehkä just tuo lifestyle, elämäntapa, uudet ideat ja inspiraatio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla, että se inspiraatio ja uudet ideat on se blogien/instatilien paras anti :)

   Poista
 3. Kyllä minä tykkään sellaisesta sekametelisopasta, kaikkea sopivasti. Uusia ajatuksia, ideoita, ruokaa, liikuntaa, elämää ylipäänsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ne asiat kiinnostaa! Täällä kun nähdään monenlaisia aiheita :D

   Poista
 4. Täällä on jo pitkään pohdittu ihan samaa. Kovin sitkeästi yritän pitää sisustusblogimainettani yllä, mutta myönnettävä on, että mielelläni kuitenkin itse luen ja katselen kuvia myös ihan kaikesta muusta. Miksi siis väkisin yritän pitää blogissani tätä yllä?!? Instagramissa huokailen niiden tilien perään, joissa tosiaan sama tyyli toistuu jokaisessa kuvassa peräjälkeen. Nuo tilit ovat visuaalisesti aivan mielettömän kauniita. Mutta... silti ihan todella paljon mieluummin katselen kuvia elämästä sen kaikessa muodossaan. On ihanaa kun sisustusbloggaaja jakaa arkeaan, harrastuksiaan ja kaikkea muutakin elämäänsä kuuluvaa niiden olohuoneen sohvakuvien lisäksi.

  Sen sekametelisopan kannalla siis taidan olla.. visuaalisesti se onkin haaste. Mutta ei ollenkaan huono sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei aivan! Se on haaste, johon taidan yrittää tarttua! :D Mitähän siitä tulee :)

   Poista
 5. Ite tykkään lukea ns. sitä sekametelisoppaa. Aluksi itekki kirjoittelin blogissani vain sisustamisesta...mutta aiheet jää kyllä vähin ja ei viitti aina sitä samaa olohuoneen tai ruokailutilan nurkkaa kuvata ja kalliiksihan se tulee, jos pitää keksimällä keksiä koko ajan uutta sisustamista ja vaihtaa/ostaa uusia huonekaluja. Onhan se visuaalisesti kaunista insta tili, kun ne kuvat on väriltään ja tyyliltään samoja, mutta monesti ärsyttää kun ne on niin stailattuja juttuja ja tekemällä monesti väännetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Visuaalisuus viehättää mutta jää pinnalliseksi.

   Poista
 6. Sekametelille ääni täältäkin! Ja olen huomannut, että itse hakeudun blogien parissa mielummin mielenkiintoisten ja itsestä enemmän persoonana antavien ihmisten blogeihin mutta taas instan puolella taas tulee seurattua näitä visuaalisesti yhtenäisiä... Minulla on tosi paljon seurannassa blogeja, joiden instaa en seuraa ja sitten taas instassa ihan omat seurattavat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuokin on totta! Insta ja blogit on kyllä kaksi eri maailmaa ja minullakin niiden seuraaminen taitaa mennä vähän ristiin!

   Poista
 7. Samoja mietteitä itselläkin, oma linja on ollut tiukasti sisustus tai kauniit asiat ympärillä yleisesti. Vain lyhyitä tekstejä muusta elämästä, eikä kuvia siitä lainkaan. Tiedän kyllä, että paljastamalla henkilökohtaisia asioita kävijöille tulee "tutumpi" ja lämpimämpi fiilis, mutta en vain osaa. Ja ehkä en edes halua.
  Itse innostun ja nautin eniten kauniista ja laadukkaista kuvista, esitti ne sitten mitä vaan. Vaihtelevuus on hauskaa ja inspiroivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin aina niin kauniita kuvia! Ja toisaalta se tiukka rajaus tekee siitä helposti lähestyttävän eikä ole ollenkaan huono asia. Voi että kun osaisi aina itsekin jakaa tasaisen kauniita kuvia ja jaksaisi panostaa joka postaukseen.

   Poista
 8. Hei, täällä yksi tavallinen lukija. Minusta on ollut mukavaa seurata sinun blogia oli siinä sitten asiaa mistä vain. Mukava saada aina jotain vinkkejä ja ideoita. Ja kiva käydä aina kotiasi kurkkaamassa. Ja tässä on tullut katseltua myös teidän toistenkin blogia samalla, siis ketkä kommentoi aina sinun juttujasi. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että aiheeni kiinnostavat! :) Välillä sitä vain miettii mikä lukijoita kiinnostaa ja mikä ei. Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥