Taas yksi helppo ja todella hyvä resepti! Vähän tulee viime tipassa tämä pääsiäisen reseptivinkki, mutta onhan ne kaupat vielä auki :) Itsekään en ole vielä tätä tehnyt tälle pääsiäiselle, mutta tarkoitus on tehdä. Kuvat ovat parin vuoden takaa. Tämä herkku sopii erityisen hyvin pääsiäispöytään, mutta miksipä ei myös muihin vuodenaikoihin. Kyseessä on siis jäädyke, joka on helppo valmistaa ja helppo tarjota!
Lakkaparfee
2 kananmunaa
½ dl sokeria
4 dl vispikermaa
2 tl vanilliinisokeria
n. 430 g lakkahilloa
1 pussi Omar karkkeja
Koristeeksi lakkoja
Leikkaa makeiset saksilla tai veitsellä pieniksi paloiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa myös kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Yhdistä vaahdot keskenään. Lisää varovasti nostellen lakkahillo ja karamellipalat vaahtoon. Huuhdo kylmällä vedellä noin kahden litran rengasvuoka ja kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla.
Jäädytä parfeeta vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.
Kasta parfeevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Koristele lakoilla. Anna sulaa hetki jääkaapissa, jotta parfeesta tulee leikattavaa.
Tarjoa lakkakastikkeen kanssa; puserra lakat lusikan avulla siivilän läpi, mausta sokerilla.
Kuulostaa ja näyttää herkulliselta :) eipä taida olla enää hilloja pakkasessa , pitää säästää resepti seuraavaan pääsiäiseen :)
VastaaPoistaAaaah, näyttää syntisen herkulliselta!!
VastaaPoistaNo nyt on todella hyvä kuulloinen resepti!
VastaaPoistaMukavaa pääsiäisen aikaa sinne! :)
Nami. Ihanan näköinen ja kuuloinen herkku♡
VastaaPoista