Suunnittelutyötä

keskiviikko 8. toukokuuta 2013
Ihan ensinnäkin; olipas hirveän huonoja nuo iPadilla otetut kuvat. Ei enää ikinä.
Täytyy kuvata kodinhoitohuonetta vielä uudemman kerran ihan oikealla kameralla kun se on viimeistelty.

Kerroin niistä remonttisuunnitelmista ja kyllähän se hyvältä vaikuttaa. Vielä ei ole rattaat lähteneet kunnolla käyntiin, mutta minun suunnitelmat ovat :) Tänäänkin vietin hetken suunnittelun parissa ja kohteena oli kylpyhuone. Ensisijainen projekti on talon laajentaminen, mutta haaveissa on myös se oma "kotikylpylä"..! Ja nyt se viimein saattaa olla mahdollista :)

Inspiraatiokansio on siis kaiveltu esiin ja se saa uutta täytettä sitä mukaa kun lehdistä löytyy niitä parhaita kuvia. Eikö muuten kenelläkään ole kokemusta talon laajentamisesta? Itsellä on mielessä vähän sellainen huono kuva nähdyistä laajennuksista. Niissä mitä olen nähnyt näkyy selvästi uuden ja vanhan ero. Tavoite onkin tehdä myös pintaremonttia vanhaan osaan ja yrittää yhdistää uusi osa luontevasti talon luonteeseen. 

Olen myös aiemmin kirjoitellut siitä, miten se maku muuttuu. Huomaan, että karsin koko ajan enemmän sellaisia maalaisromanttisia asioita pois talosta. Myös remonttisuunnitelmiin kuuluu enemmän moderni suunta, mutta se jää nähtäväksi mikä lattia valitaan laajennukseen, jatkuuko paneelikatto ja minkälaiset listat laitetaan jne jne.. Sillä nyt voisin vaihtaa kaikki nuo asiat koko talostamme! 
Ja se, että olen melkoinen jahkailija ei auta asiaa yhtään ;)
Mukavaa viikon jatkoa! Te joilla huominen kuluu ylimääräisen vapaan parissa, nauttikaa siitä!

3 kommenttia

 1. Heippa!

  Satunnaisena blogikahlaajana piti poikkeuksellisesti heti kommenteerata, talonlaajennus kun on kovin "lähellä sydäntä"... Vappuna tuli 10 vuotta alkuperäisestä muutosta ja siitä 1,5 vuotta ollaan saatu nauttia tuplaantuneista neliöistä. Erään ihmisen mukaan asutaan "siinä talossa joka söi sen vanhan" ;) Hurja projekti, mutta tulipahan tehtyä! Kysy ihmeessä jos kiinnostaa, vastaan jos osaan!

  t.Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on varmasti ollut iso projekti jos neliöt ovat tuplaantuneet. Meillä kyse on noin 35 neliön laajennuksesta. Katsotaan vielä lopulliset neliöt mutta sen suuntaisesti olemme ajatelleet. Mihin suuntaan laajensitte? Meille tulisi L-mallinen talo. Ja oliko alkuperäinen talo paljon vanhempi? Meidän talo on kuitenkin vasta 7 vuotta vanha.

   Poista
 2. Meillä purettiin vanha autotallisiipi jolloin jäljelle jäi lähes neliön muotoinen "laatikko" ja sen viereen tuli molemmilta reunoilta metrin leveämpi "laatikko"... Kattoa jatkettiin vanhan harjan kohdalta ylöspäin ja uusi harja tuli vanhan ja uuden puolen vaihtumiskohtaan. Tuli tosi siisti eikä yhtään jatketun näköinen.

  Vanha puoli oli vuodelta -80 ja saneerattiin täysin samalla, eristeet olikin tosi huonossa kunnossa. Lisäksi kaadettiin muutama seinä avaran olohuone-keittiön tieltä, tilalle tarvitsi laittaa tukipalkki kattoon... Ainoa haaskaus hommassa oli vasta 7 vuotta vanha peltikatto mutta pellit pääsi kiertoon kun joku maanviljelijä vähän kauempaa (asutaan siis Espoossa) tuli hakemaan ne tiluksilleen. Lisäks entinen puutarha on puoliks soralla edelleen ja terassi purettiin kun ulkolaudotus vaihdettiin, uutta odotellessa... Hommaa olis vielä kovasti mutta pienet lapset ja kukkaron paksuus vähän jarruttaa... ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥