Talomme pohjapiirrustus

tiistai 20. marraskuuta 2012
Voi kunpa esittelisin nyt teille unelmieni pohjapiirrustuksen.. Mutta tällaisessa siis nyt asutaan ja sillä hyvä. Eihän sitä tiedä jos joskus vielä esittelen jotain muuta. Talo on ehkä vähän liian pieni, mutta naapurusto mitä parhain. Viereisistä taloista löytyy osa parhaista ystävistäni! ♥

Asuinneliöitä on 118 ja se on vähän niukasti 4-henkiselle perheelle ja koiralle.
Rakennusvuosi on 2006. Tontti on vuokrattu ja sen suuruus on jotain 1400-1500 neliön väliltä. En muista tarkkaa tontin kokoa.


Malli on hyvin perinteinen. Siinä ei tosiaankaan ole mitään erikoista. Pidän siitä, että neliöistä on otettu kunnon lohko olohuoneelle. Makuuhuoneet ovat sitten taas pieniä.

Suurin pohjaratkaisussa ärsyttävä asia on keittiö-kodinhoitohuone-kylpyhuone -reitti. (seuraavassa kuvassa selviää mikä huone on mikä..)
Se on varmastikin hyvin yleinen, mutta minun mielestä ihan älytön. Ja sen lisäksi kodinhoitohuoneesta on myös sisäänkäynti, joka on lähimpänä pihaa ja autoja.
 Kodinhoitohuoneessa ja kylpyhuoneessa hoidetaan pyykit. Pyykit siis kulkevat myös keittiön läpi joka puolelle taloa. Kun ei ole edes vaatehuonetta. Kylpyyn mennessä (myös vieraat) joko riisuvat kodinhoitohuoneessa tai kulkevat pyyhkeisillään keittiön läpi. Kodinhoitohuoneessa on myös usein hiekkaa lattialla, kun siinä on tuo sisäänkäynti.. Kyllä arkenakin pitäisi saada rentoutua saunoessaan eikä katsella pyykkejä, lasten kuivumassa olevia ulkoiluvaatteita, koiran ruokakuppeja jne..
 Sitten nuo ovet kodinhoitohuoneessa.. Kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen väliin voisi kyllä vaihtaa liukuoven, jolloin tilaa olisi enemmän. Listaan voisin lisätä montakin pointtia..

Tässä sitten vielä kuva, johon lisäsin "huonekalut". Ohuemmilla viivoilla olen merkinnyt vaatekaappien paikkoja. Mh1&3 on jätetty tähän ilman "huonekaluja", sillä niiden käyttötarkoitukset ovat nyt pohdinnan alla. Mh2 on vieras/työhuone ja mh4 on meidän makuuhuone. Sen huoneen pariovet avautuvat kuvasta poiketen olohuoneeseen päin.


Yhteenvetona sanoisin, että talomme on oikein ihana. Asukkaat, muistot, hankinnat ja itse tehty ilme tekevät tästä ihanan kodin. Toimivuus vaan ei ihan kohtaa. Jos siitä haluaa päästä eteenpäin, tulee meidän joko hankkia himpun verran isompi talo tai tehdä melko paljon remonttia. Talo ei ole kuitenkaan vielä vanha, joten hirmuisia remontteja ei haluaisi tehdä. Yläkertavarausta ei ole, joten poikkeuslupien hankintakaan ei kuulosta helpoimmalta tieltä. Ja toisaalta, en ole varma haluaisinko kaksikerroksista taloa. Eikä se edes veisi tuota alakerran pohjaongelmaa pois. No siitä unelmatalosta voi edelleen haaveilla! Ehkä sitä joku kaunis päivä rohkenee rakentamaan oman!

4 kommenttia

 1. Olipas mukava käydä "kylässä". Ja niin kuin sanoit nuo ongelmakohdat ovat vaikeita muuttaa... mutta toisaalta jos joskus rakennatte uuden tai vaihdatte kotia, tiedät ainakin mihin kiinnittää huomiota. Ja ihana kuin on noin "uusi" koti, ei tarvitse olla huolissaan mistään perusremonteista.
  Plussana myös iso tontti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Perusjutut toimii, ainakin toistaiseksi! Että siihen voi olla hyvinkin tyytyväinen. Ja tontti on ihan kohtalainen! ;)

   Poista
 2. Pohjapiirroksia on aina kiva tutkailla :) Meillä on lähestulkoon samankokoinen talo, joten hauska katsoa millasia ratkaisuja toisessa saman kokoluokan talossa on tehty tilanjaon suhteen. Itse ottaisin mielelläni tuon teidän kodinhoitohuoneen, kun meillä on se perinteinen i-mallinen pötkö, joka tuntuu vähän epäkäytännölliseltä ja ahtaalta näin vuoden kokemuksella. Meillä siis melko uusi talo, mutta vasta nyt tässä asuessa osaa kiinnittää parempaa huomiota siihen toimivuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että vasta käytäntö osoittaa toimivuuden! Ja nyt tosiaan osaa ajatella asioita eri tavalla. Ei tuo meidänkään kodinhoitohuone ole kaukana i-mallista toimivuuden kannalta. Tässä kyseisessä pohjaratkaisussa melkein mieluummin ottaisinkin sen mallisen khh:n jos sisäänkäynti kylppäriin olisi vaikka meidän makkarista! Minäkin haluaisin tutkailla muiden pohjaratkaisuja! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥