SISUSTAMISEN SÄÄNTÖ

keskiviikko 2. helmikuuta 2022
Tuntuupa mukavalta kirjoittaa pitkästä aikaa tänne blogiin, ihan kuin vanhalle tutulle kirjoittaisi kuulumisia ♥ Saan tänne blogiin edelleenkin vanhoihin kirjoituksiin kommentteja ja se jos jokin ilahduttaa. Blogi on siitä ihana kanava, että se elää vaikka aikaa kuluisi. Somessa mennään sellaisella sykkeellä ja tiheällä julkaisutahdilla, joten blogi tuntuu pysyvämmältä. Olenhan julkaissut ensimmäiset tekstini 10 vuotta sitten..! Huh.Päätin katkaista tämän blogitauon tekemällä pientä yhteenvetoa kotimme sisustuksesta. Tämä blogi on saanut alkunsa rakkaudesta kotiin ja sen sisustamiseen, blogin nimen merkitys on vain tiivistynyt viimeisten poikkeusvuosien aikana. At home, kotona.


Kymmenen vuotta sitten meillä oli maalaisromanttisia sisustusesineitä, vitivalkoiset sohvat ja seinissä sisustustekstitarroja. Ei kulunut viikkoa, että en olisi tuunannut jotakin vanhaa purkkia uudella maalilla tai vaihtanut jonkun huoneen järjestystä. Silloin oli kyllä oma tyyli kovasti hakusessa, mutta nyt se tuntuu löytyneen. Ja tästähän se vain kehittyy ja kerrostuu lisää.


Vuosien ajan minulla on kuitenkin ollut yksi sääntö sisustamisessa. Sitä noudatan edelleen ja kerron myös asiakkaille eteenpäin. Sisustan viiden päävärin mukaan. Kun väripaletti pysyy maltillisena, täytyy vain löytää se sopiva balanssi ja sen jälkeen voi käyttää pieniä tehosteita siellä täällä. Meidän kodin päävärit tällä hetkellä ovat tammi, valkoinen/luonnonvalkoinen, hiekan ja harmaan sävyt, messinki ja musta. Eniten yleisilmeeseen vaikuttaa pinnat, kuten lattiat, katto ja seinät, sen jälkeen huonekalut ja esimerkiksi valaisimet. Kun viisi pääväriä on kunnossa ja tasapainossa keskenään, on helppo muuttaa sisustusta pienilläkin jutuilla, kuten tyynyillä, sisustusesineillä ja taiteella. Ja lisätä niitä pieniä ripauksia eri värejäkin! Pääväreissä saa olla tietenkin vaihtelua ja eri syvyyksiä, esimerkiksi meilläkin on seinissä montaa eri beigen ja greigen sävyä. 


Tykkään meidän nykyisestä sisustuksesta, mutta kaipaan kyllä lisää kontrastia. Luonnonvalkoisten, hiekan ja harmaan sävyjen yhdistelmästä tulee helposti liian pehmeä yleisilme. Mustaa on tällä hetkellä vain pieniä ripauksia, joten sitä voisi lisätä. Tai ehkä jopa tummanruskeaa. Erityisesti pähkinän sävyt ovat nyt trendikkäitä ja houkuttelisi ottaa sitä mukaan pienenä twistinä, kyllä, tammen sävyjen rinnalle. 


Mutta tästä päästäänkin kertomaan kotimme tulevista muutoksista. Meille on nimittäin tulossa iso remontti. Maaliskuussa meillä hiotaan lattia ja remontoidaan keittiö! Tästä kaikesta kirjoittelen teille varmasti lisää, keittiön suunnitelmista jo ensi viikolla..! Viimein saamme keittiön, joka on enemmän samaa paria muun sisustuksen kanssa ♥ Ollaan siis kuulolla!

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥