UUDEN KEITTIÖN SUUNNITELMAT

perjantai 11. helmikuuta 2022
Kaupallinen yhteistyö Cosentinon ja Ylämaan Graniitin kanssa

Meille tehdään maaliskuussa keittiöremontti ja nyt viimein pääsen kertomaan teille mitä meidän uuteen keittiöön tulee! Ihan ensimmäisenä täytyy todeta, että moni keittiöön liittyvä unelmani tulee toteutumaan joten en malta odottaa valmista ♥

Väri- ja materiaalivalinnat

Keittiöstä tulee ajaton ja aikaa kestävä, jossa on mukana myös yllätyksellisyyttä. Ovista ja rungoista tulee mattavalkoiset, vetimistä, altaasta ja hanasta messinkiset ja tasoiksi tulee Cosentinon upea Dekton Helena. Keittiöön ei tule ollenkaan yläkaappeja, mutta erityisen paljon laskutilaa ja iso niemeke aamiaisia ja yhteisiä hetkiä varten. Tämä on se mitä odotan eniten, tiedän jo nyt että niemekkeen ääressä tullaan viettämään monta mukavaa hetkeä.

Valkoiset ovet on hyvin tavallinen valinta, mutta takuuvarmasti ajaton sellainen. Ajattomuuden lisäksi valkoisen värin valintaan vaikutti se, ettei tähän meidän keittiöön tule kovin paljon luonnonvaloa. Hiekan sävy houkutti, mutta sitä päätin tuoda tilaan seinämaalilla, sävyllä jota meiltä löytyy jo ennestään. Messingistä olen pitänyt aina ja viimein saan tuotua sitä kunnolla meidän kodin sisustukseen.


Tasomateriaali

Kaikista valinnoista tason valinta oli minulle se tärkein. Kun meille ei tosiaan tule yläkaappeja, on taso todella merkittävässä roolissa. Laskutilaa tulee hyvin paljon, joten sen materiaalin valintaa pidin kaikista oleellisimpana. Ja tästä päästäänkin kunnolla aiheeseen sisälle, sillä on olemassa tasomateriaali joka kestää kovaakin kulutusta ja sen voi valita monesta kauniista vaihtoehdosta.

Dekton taso, jota meillekin siis tulee, on eri kivimineraaleista valmistettu tasomateriaali. Dekton ei sisällä sidosaineita ja siksi sillä on erinomainen lämmönkesto. Sen päälle voi nostaa vaikka kuumat pannut ja uunipellit. Lisäksi Dektonilla on 25 vuoden materiaalitakuu, se on naarmuuntumaton ja sen huokoisuus on 0%, joten esimerkiksi kahvi- ja viinitahroja ei tarvitse pelätä. Täydellinen kivitaso siis.

Meille valittu Dekton Helena on kiiltävä, kuvioltaan hillitty ja siinä on kauniita valkoisen ja harmaan sävyjä. Sen lisäksi, että laskutasoa on paljon, materiaali nousee seinälle 20 cm matkalle ja laskeutuu niemekkeen päädyssä lattiaan. Isot tasot tarvitsevat mielestäni juuri tuollaista tasapainoa myös pystysuunnassa. Ja tämä on osa sitä yläkaapittomuuden punaista lankaa, huomio menee taatusti tähän tasojen kokonaisuuteen ♥ Näyttävät materiaalit, mutta silti sopivan eleettömät.

Kauniin Dekton Helena materiaalin meille työstää kotimainen yritys Ylämaan graniitti, jolla on pitkä kokemus luonnonkivi- ja kvartsimateriaaleista. Heiltä löytyy erityisosaamista vaativissakin kohteissa ja esimerkiksi Cosentinon kanssa he ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2004. Tällaiset tasot kuten meille tulee, valmistetaan mittatilaustyönä ja sen vuoksi täällä käy ammattilainen tekemässä tarkistusmittaukset heti kun tasoille on paikka valmiina. Voimme luottaa täysin siihen, että jokainen yksityiskohta menee niinkuin kuuluu. Tiskiallas onkin jo matkannut Ylämaan graniitille, siellä se asennetaan tasoon jo valmiiksi. 
Tuleva ovimalli, Dekton Helena -mallipala sekä suuntaa antamassa messinkinen vedin.


Tärkeimmät muutokset keittiössä

Tein pari suuntaa antavaa 3D kuvaa uudesta keittiöstä. Huomatkaa, että materiaaleja tästä ei oikein näe, mutta suuntaa siitä miltä keittiö tulee näyttämään. Mitään mullistavaa meidän keittiössä ei tapahdu, malli pysyy aika samana kuin nykyisessäkin, mutta muutos tulee olemaan silti huomattava. 

Nykyisessä keittiössä astianpesukone on korkeammalla kuin muut tasot, joten ilme on aika levoton. Uuni on nurkassa ja sen molemmin puolin on vetolaatikoita, arvatkaa monestiko siinä kohtaa ollaan oltu ongelmissa. Taso on standardia hieman alempana (85 cm) ja tämä on häirinnyt minua aina, kaikki ne 14 vuotta jotka olemme tässä talossa asuneet. Laatikot ovat liian pieniä eikä niissä ole hidastimia. Säilytystilaa on nyt niukasti, mutta nyt sitä saadaan sopivasti lisää, vaikka yläkaappeja ei edelleenkään tule. Otamme lisätilaa eteisen puolelta ja siihen saadaan kaappitilaa sekä uuni ja mikro integroituna. 

Perinteistä liesituuletinta ei enää tule, sillä uudessa 80 cm leveässä induktioliedessä on integroitu liesituuletin. Nurkkaan meille jää edelleen vanha side by side -jääkaappi, sillä todellista tarvetta sen vaihtamiselle ei ollut, vaikka aluksi suunnittelin sen tilalle integroitua jääkaappia ja pakastinta.


Suuntaa antava havainnekuva

Koska keittiö saadaan nyt kuntoon, minulla on ensimmäistä kertaa kunnon motivaatio sisustaa ruokailutilakin viihtyisäksi. Olen jo pikkuhiljaa aloittanut ja viikko sitten hankin meille uuden ruokapöydän. Kun remontti valmistuu, aion laittaa ikkunaseinälle kauniit kuultavat valkoiset verhot. Seinävalaisin tai kaksi pitää vielä hankkia (kuvien seinävalaisin vain suuntaa antamassa) ja lisäksi ajattelin lieden yläpuolelle pähkinän sävyistä String Pocket hyllyä. Keittiöstä tulee nyt jatkumo olohuoneelle ja erityisesti sen yhdistää niiden välille sijoittuva niemeke. Niin ja tuolit niemekkeen ääreen pitää vielä hankkia! Tulee niin ihana. 


Instagramissa tulee remontin vaiheista enemmän juttua, mutta täällä blogissa tietenkin myös valmis keittiö sitten maaliskuussa! ♥

Jaana
Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥