10+ kysymystä asuntojen myyntistailauksista

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Nyt on taas aika ravistella pölyt tästä blogista ja tehdä pieni tietoisku ammattistailaajan työstä. Kuinka päädyin alalle yrittäjäksi, kuinka saan asiakkaat ja onko kaikki rekvisiitat omia vai lainassa? Instagramin puolella sai esittää kysymyksiä stailaajan työstä ja seuraajat keksivätkin todella hyviä kysymyksiä! Ensin lyhyt kertaus yrittäjätarinastani ja sitten niitä kysymyksiä vastauksineen olkaa hyvät.
Neljä vuotta sitten olin alanvaihdoksen edessä, kun opintovapaa tehohoitajan työstä oli päättymässä ja kädessä oli sisustusartesaanin paperit. Ja kun taustalla oli monta vuotta bloggaamista ja sen kautta sisustuskuvien rakentamista, tuntui että siitä voisi rakentaa jotain. Bloggaajavuosien aikana minulle oli syntynyt paljon verkostoja, jotka tässä kohtaa oli korvaamattomat. Pääsin aloittamaan stailaajan työt neljä vuotta sitten keväällä kevytyrittäjänä ja siitä pari kuukauden päästä perustinkin jo oman yrityksen ja tällä tiellä olen ♥ Unelmia todellakin kannattaa seurata. 
10+ kysymystä asuntojen myyntistailauksista


Onko sulla aina selkeä visio lopputuloksesta vai joutuuko välillä miettimään pidempään?

Yleensä näen aika nopeasti mitä aina kyseinen kohde tarvitsee (mitä poistetaan kuvista, mihin lisätään), silmä on harjaantunut aika nopeasti näkemään tarpeelliset. Ja se on hyvä, koska monesti päivän aikana on useampi kohde ja aika siis rajallinen. Toki visio kehittyy myös tehdessä ja joskus on kohteita kun stailausta täytyy rakentaa pidempään.
Onko stailaamasi tavarat sun omia?

Kyllä, kaikki on omia. Joskus valitsen mukaan ihan erityisiä juttuja, kuten tämä kynttilänjalka esimerkiksi. Se on jo vuosia sitten edesmenneen Hilja-mummon vanha ♥
Riittääkö stailaustyötä teidän alueella kokopäivätyöksi?

Kyllä riittää. Toki teen satunnaisesti myös sisustuskonsultaatiokäyntejä ja muita pienempiä projekteja, mutta olen tehnyt nyt 4 vuotta stailausta päätyökseni. Ja Oulun alueella on muitakin jotka tekee tätä työkseen.

Tähän täytyy vielä lisätä, että kohteiden määrät aina vaihtelee, vuodenvaihteessa on aina melko hiljaista mutta kevättä kohti taas lisääntyy.
Onko kaikkien tyhjien asuntojen huonekalut sun varastoista?

Kaikki huonekalut on pääasiassa omia. Koko rekvisiittavarasto on noin 20 m2. Muutamat huonekalut, jotka tarvittiin esittelyasuntoon, on hankittu yhdessä yhteistyökumppanin kanssa. Niistä suurin osa on jo myyty, koska koronan vuoksi esittelykalustuksia ei ole juuri ollut.
Onko sulla ns. vanhat stailaustavarat omassa käytössä vai oletko myynyt? Tai onko nämä laina vai omia tavaroita, joilla stailaat?

Tosiaan ostan kaiken uutena, mutta joskus löytyy myös kirppiksiltä joitain kivoja esineitä. Lainatavaroita en käytä, koska tavarat kuluu ja välillä rikkoutuu kun niitä kuljetellaan pajon.

Vanhat stailaustavarat yleensä myyn, varsinkin kalusteet, mutta monesti pienemmät tavarat kuluvat niin paljon ettei ne ole enää myytävässä kunnossa.
Miten markkinoit itseäsi? Mistä löydät asiakkaat? Ovatko ne yrityksiä vai yksityisiä?

Isoimmat asiakkani ja yhteistyökumppanit ovat yrityksiä. Pääasiassa siis kiinteistövälittäjiä ja rakennusliikkeitä. Minulla ei olisi tätä 4 vuoden asuntostailauskokemusta ilman huippuvälittäjiä, jotka luottavat minun tekemiseen ja visioon. Yksityiset asiakkaat (konsultaatiot ja suunnittelu) tulee pääasiassa suosittelujen ja somen kautta.


Miten erottaudut muista Oulun seudun stailaajista?

Tosiaan minulla on jo niin huippuverkosto takana, etten koe joutuvani "kilpailemaan" stailauksista. Mutta erotun melko varmasti sillä, että minulla on pienenä yrittäjänä näin laaja varasto. Joillakin on rekvisiitat välitysliikkeen puolesta ja joillakin pienempi varasto, jolla muuten myös pärjää melko pitkälle. Minäkin aloitin pienestä! Mutta lisään tähän, että tietenkään en tiedä tarkasti muiden varastoista mutta näin yleisesti ottaen.
Paljonko veloitat? Kokonaisuudesta vai per tunti?

Koska teen yritysten kanssa töitä, on hinnat yritysten välisiä asioita. Stailauksella on kuitenkin perushinta, joka on sidottu aikaan, koska kohteita on niin laidasta laitaan. On niitä, jotka tarvitsee vain pientä viilausta ja niitä, joissa tarvitaan paljon järjestelyä. Tyhjät asunnot hinnoittelen asunnon koon mukaan.


Kauanko yhden asunnon stailaus pidetään? Eli onko ikinä pulaa tavaroista?

Varmaan 95% asunnoista on niitä, jotka kuvataan heti kun stailaus on tehty ja stailaus puretaan heti kuvausten päätyttyä, vaikka asunto olisi tyhjä. Eli nopeatempoista hommaa ja tavarat vapautuu heti käyttöön. Joskus jos on ruuhkaa, käyn stailaamassa ja kalustamassa tyhjän asunnon valmiiksi seuraavaa päivää varten. Esittelyasunnoissa kalusteet on yleensä niin pitkään kunnes se on myyty eli aika vaihtelee paljon. Joskus malliasuntoja tehdään keskeneräisiinkin kerrostaloihin. Parhaimmillaan on ollut yhtä aikaa muistaakseni 5 esittelyasuntoa kalustettuna ja sen lisäksi myyntistailaukset on pyörinyt normaalisti.


Näihin oli todella mukavaa vastailla, joten jos herää lisää kysymyksiä asuntostailaajan työstä, niitä voi esittää kommenteissa!Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥