Arkieteisen muutos

maanantai 1. toukokuuta 2017Yksi kotimme "ongelmakohdista" on se, että sisäänkäynnit on suunniteltu vähän hassusti. Pääsisäänkäynti on kadun puolella ja tilat siinä on pienet. Suurin tila on kodinhoitohuoneessa ja sisäänkäynti on pihan puolella eli siinä mihin autot ajetaan. Kodinhoitohuoneesta on tullut siis meidän arkieteinen. Tähän asti kuulostaa ihan hyvältä, mutta tuosta kodinhoitohuoneesta on käynti myös kylpyhuoneeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kun illalla mennään saunaan, on tuo tila yleensä täynnä ulkovaatteita, kurahousuja, kumppareita ja sitä hiekkaa. Oi kunpa vain tuonne kylpyhuoneeseen mentäisiin toiselta suunnalta.. Iso remontti tarvittaisiin. Näissä kuvissa tuota kylpyhuoneen ovea ei näy, se jää noiden mustien seinälaatikoiden oikealle puolelle.

No vaikka tuo ongelma ei edelleenkään ole mihinkään hävinnyt, pienillä muutoksilla saa kuitenkin jotain aikaan. Poistin tuosta nurkkauksesta ison kaapin, joka oli täynnä kaikenlaista rojua. Työkaluja, maalinjämiä ja muuta "tarpeellista". Samassa nurkkauksessa oli myös pieni teline pyykinkuivaukselle ja siinä alla ulkovaatteille naulakoita ja koreja. Huhhuh että siinä oli ahdasta. 

Nyt tuo koko tila on vapautettu tälle tärkeimmälle eli arkieteisen toiminnoille. Maalasin lasikuitutapetit tummanharmaaksi (sävy Mantteli Tikkurilan Tunne väri kartasta) ja laitoin seinälle kunnolla ripustimia. Ikean Trones kaapit on lasten hanskoja ja hattuja varten. Todella toimivat laatikot, lapset tykkäävät käyttää näitä. 

Tilassa oleva kylpyhuoneen ovi olisi haaveissa vaihtaa lasiliukuoveen, jotta sekään ei veisi tilaa näiltä toiminnoilta mutta täytyy se projekti vielä katsoa erikseen. Jo näillä ratkaisuilla päästiin paljon parempaan tilanteeseen! Vielä hienosäätönä haluaisin tuohon ulko-oven vasemmalle puolelle Normann Copenhagenin Pocket säilyttimiä avaimia yms. pientä tavaraa varten. Myös oven listat ja itse ovikin pitäisi vielä maalata, jotta tila olisi viimeistelty.

Oli mukava taas pitkästä aikaa vähän rempata kotona. Tästä on hyvä jatkaa taas arkea, ehkäpä jonkun uuden projektin parissa. Kuvatessa taisin löytää taas sen kipinän kuvaamiseen, sekin kun on ollut vähän hukassa viime aikoina. Palataan siis taas asiaan..! :)

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥