Suussasulavat pähkinät ja kinuski ♥

maanantai 8. helmikuuta 2016
Pitkästä aikaa resepti! Näitä toivottiin taas lisää ja onhan tässä jo pari jonossa odottamassa :) Helppoja ideoita ja kaikilla onnistuu!

Tässä siis resepti aivan taivaallisen hyvään ja niin helppoon makeaan tarjottavaan, joka menee yhtälailla jälkiruokana tai kahvipöydän leivoksena. 



Tämä unelman pehmeä ja samalla rapea leivos on;

Pähkinä-kinuskileivos

Tarvitset:
6 lehtitaikinalevyä

Paahdettuihin pähkinöihin:
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
200 g pähkinöitä
2 tl raastettua sitruunan kuorta
ripaus suolaa

Täytteeksi:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Viimeistelyyn:
kinuskikastiketta
tomusokeria

Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt kolmeen osaan, pistele haarukalla ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Jäähdytä levyt. Jos levyt kohoavat reilusti, voit painaa niitä vähän matalammaksi, jotta leivokset on helpompi koota. 

Sulata voi ja hunaja paistinpannulla, lisää pähkinät ja paahda muutama minuutti. Lisää lopuksi sitruunankuori ja suola. Mielestäni tuota suolaa saa olla ihan kohtalaisesti, sillä suola käy kinuskin kanssa taivaallisesti yhteen. Levitä pähkinäseos leivinpaperille, anna jäähtyä ja rouhi pienemmäksi. 

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Kokoa leivokset laittamalla paistetun levyn päälle kermavaahtoa, pähkinäseosta ja kinuskikastiketta. Toinen levy laitetaan kanneksi ja koristellaan vielä kinuskilla ja tomusokerilla.

Aivan törkeän hyvää! Ja tällaista leivosta syödessäni tuli mieleen, että pehmeä vaniljajäätelö tuon kermavaahdon sijaan olisi ehkä vielä parempi..! Täytyy siis kokeilla joskus sitäkin versiota.

Ja hei, mikäpä olisi kivempi yllätys ystävälle tai puolisolle ystävänpäivänä. Tällainen leivos kahvin tai vaikkapa kuoharilasin kera ;) Nam.



10 kommenttia

  1. Tää onkin tuttu resepti. Mulla oli tää resepti-postaus suosituimpien joukossa ennen joulua :) Nää on kyllä tosi ihania :)

    VastaaPoista
  2. Tuota pitää kyllä ehdottomasti kokeilla joskus,nam. Nyt kyllä jo mietin, että pitäiskö olla hiivaton helmikuu...tullut kyllä pullaa ja kakkuja niin paljon herkuteltua, että kohta housut kirraa kun ei jumpallekkaan oo päässyt. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Hyvää varmasti! Vaniljajäätelö kera suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen on kanssa törkeän hyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tuota komboa en olekaan kokeillut! Sekin kokeiluun siis :D

      Poista
  4. Oooh! Kuulostaa tosi maukkaalta :))!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan :D Viikonloppuna pitää testata jäätelön kanssa!

      Poista
  5. Oih! Miten hyvältä tää kuulostaakaan! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥