Yhteenveto keittiƶremontista

perjantai 6. helmikuuta 2015

Keittiƶremontti oli meidƤn perheen mietteissƤ jo pidempƤƤn. Viimeisen puolen vuoden aikana tehtiin ajatuksissa suunnitelmia ja pohdittiin vaihtoehtoja. TƤllaisissa projekteissa se ajatustyƶ ja suunnittelu on isossa roolissa, jotta ainakin isoimmilta yllƤtyksiltƤ vƤltyttƤisiin. Olimme esimerkiksi jo paljon aiemmin (talon laajennusta suunnitellessa) selvittƤneet, ettei keittiƶn ja olohuoneen seinƤ ole kantava.



Vaikka isoimmat linjat mietittiin valmiiksi tarkkaan, oli remontin aloitus aika hupaisa juttu :) Hyvin rennot joulunpyhƤt teki tehtƤvƤnsƤ ja miehen mielestƤ oli aika aloittaa remontti. SeinƤƤn tehtiin ensin varovasti reikƤ ja siitƤ se sitten alkoi.



remontti1%20%28851x1280%29.jpg



remontti2%20%281026x1280%29.jpg



remontti3.jpg



Purimme seinƤn ensin vain "puoliksi", sillƤ halusimme samalla nƤhdƤ ja suunnitella miten uusi seinƤmƤ tehtƤisiin. Myƶs pƤƤdyssƤ olevan keskuspƶlynimurin paikka mƤƤritti sen, ettƤ paikalle oli pakko jƤttƤƤ jonkinlainen seinƤ.



Kun rakennuslevyt sitten purettiin vƤliaikaisesti kokonaan ja nƤkymƤ oli melkein tƤysin esteetƶn olohuoneesta keittiƶƶn, olisi kyllƤ tehnyt mieli jƤttƤƤ seinƤn rakentaminen siihen. Miten ihanan iso ja avara tila siihen olisikaan jƤƤnyt..! Mutta koska sitten emme olisi saaneet paljon kaivattua lisƤsƤilytystilaa ja tyƶtasoa, piti kƤytƤnnƶllisyys laittaa edelle. Saimmehan kuitenkin puoliseinƤƤ pois ja mahtavat nƤkymƤt koko taloon :)



remontti9%20%28853x1280%29.jpg



Keittiƶkalusteiden osalta homma meni nƤin. Purimme keittiƶstƤ kaikki ruskeat osat pois. Eli tasot, alalistat, uunin sekƤ astianpesuaineen kehikon ja muut peitelistat. Osat vietiin paikalliselle keittiƶkalustetoimittajalle, jossa niistƤ leikattiin tƤsmƤlleen samanlaiset valkoiset osat. Allastasosta tuli samanlainen kuin entinenkin, mutta toisesta tasosta tulikin sitten paljon pidempi. Sen alle tuli uudet laatikostot vanhojen viereen samanlaisella ovimallilla.



remontti4%20%281280x828%29.jpg



Keittiƶn vƤlitila pysyi samana. Mosaiikkilaatta on pysynyt hyvƤnƤ ja se oli helppo muokata uuden seinƤn mukaiseksi leikkaamalla vain ylimƤƤrƤiset pois.



remontti6%20%28846x1280%29.jpg



Rakensimme siis puolikkaan seinƤmƤn keittiƶn ja olohuoneen vƤlille. SeinƤmƤn pƤƤllinen viimeisteltiin mdf levyllƤ, joka saatiin tasoitteen ja maalin avulla sulautumaan hyvin kokonaisuuteen. Mietimme pitkƤƤn millƤ viimeistelisimme seinƤmƤn ja tƤmƤ oli kyllƤ hyvƤ ratkaisu. Se vain vaati paljon pakkelointia ja maalausta, uudelleen ja uudelleen.. :)



remontti5%20%28853x1280%29.jpg



Kattoon jƤi seinƤn purkamisesta tietenkin melkoinen reikƤ ja sen peitimme tavallisella leveƤllƤ peitelistalla.



remontti7%20%28853x1280%29.jpg



Tyƶtaso on betonia jƤljittelevƤ laminaatti. Olen ollut valintaan erittƤin tyytyvƤinen. Se on mattapintainen, jopa vƤhƤn karhean tuntuinen ja samalla kuitenkin hyvin helposti puhdistettava. VƤri ja kuviointi pitƤƤ yleisilmeen siistinƤ.



remontti8%20%28831x1280%29.jpg



Joku ehkƤ miettii, ettƤ miksi koko keittiƶtƤ ei laitettu uusiksi kerralla? Tai ettƤ miksi valitsin laminaattitason ja miksi en vaihtanut ovia? SyitƤ ovat tietenkin kustannukset, mutta en myƶskƤƤn yksinkertaisesti nƤhnyt tarvetta hyvƤkuntoisten kalusteiden korvaamiselle. MielestƤni oli vain jƤrkevƤƤ tehdƤ keittiƶremontti tƤllƤ tavalla. Jos rakentaisin nyt uutta taloa, sen keittiƶ olisi jotain erilaista. SiellƤ olisi modernimmat ovet ja ohuet tasot olisivat kiveƤ. Kaikinpuolin unelmakeittiƶ olisi upea moderni keittiƶ. Mutta sellainen ei edes sopisi tƤhƤn taloon tai sen henkeen, joten keittiƶ on nyt juuri sellainen kuin pitƤƤkin ♥



athome_7047%20%281280x846%29.jpg



TƤstƤ tuli nyt tƤllainen kilometripostaus, mutta jospa joku jaksoi lukea loppuunkin. Jos jƤi jotain kysyttƤvƤƤ remontista niin kysymyksiƤ vaan ilmoille! Nyt kun tƤmƤ remontti on loppuunkƤsitelty, on seuraavan postauksen aiheessa seuraava jo tehty pieni pintaremontti :)



Ihanaa perjantaita! TƤƤllƤ paistellaan illalla herkulliset pizzat uudessa keittiƶssƤ!

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥