Iso kori ja vanhat lakanat

maanantai 2. helmikuuta 2015

Etsin jo pidempään isoa koria meidän päiväpeitolle. Moni kaunis kori piti hylätä ostoslistalta, ennen kuin tämä löytyi. Moni kori oli joko liian iso tai sitten niissä oli teräviä punoksia, jotka olisi todennäköisesti rikkonut peiton pinnan. Tämä vahva punoskori löytyi sitten Stockmannilta, ihan kohtuulliseen hintaankin, 34,90 €.



IMG_7175%20%28853x1280%29.jpg



IMG_7170%20%28846x1280%29.jpg



Kuvassa näkyy muuten jo monta vuotta vanhat Finlaysonin vaaleansiniset pussilakanat. Ehkä joskus maailmalle lähtiessä olen nuo lakanat saanut? Vanhat ja tuossa ryppyisetkin, mutta niin pehmeät..! Kyllä lakanoiden laatueron huomaa siinä, että huono laatu vain muuttuu huonommaksi ja hyvä laatu senkun paranee. Tätä olenkin pohtinut monesti, kun tuntuu että nykyään lakanoita ostellaan samalla tavalla kuin esimerkiksi uusia sisustustyynynpäällisiä. Lakanoista on tullut osa kodin sisustusta. Eikä siinä mitään pahaa olekaan, mutta jotenkin se eroaa kovasti siitä mihin omassa lapsuudenkodissa on tottunut. Synnyinkodin kaapeista löytyy ihan varmana vieläkin lakanoita minun nuoruudesta ja ovat täysin iskussa vielä. Vai miten on äiti? :) Ja tällä tarkoitan, että laatu on ollut niin hyvää, että ne huoletta kestävät pesut ja käytön pitkään.



Itse ihan oikeasti tarvitsisin uusia laadukkaita lakanoita kaappiini, sillä sinne on eksynyt muutamat "ei niin laadukkaat". Ja niitä ei sitten oikeastaan tule edes käytettyä, kun nuo vanhat pehmeäksi pestyt on niitä parhaita :) Tosin poikkeuksiakin löytyy. Suosikkilakanoihini kuuluu myös erään ketjun alekorista löytämäni lakanat, joten halvallakin voi löytää hyvää.



Ja tiedättehän sen tunteen, kun pujahtaa puhtaisiin lakanoihin..? Vanhat ja pehmeät lakanat ovat siinäkin voittamattomia :)



Mukavaa maanantaita, se on jo helmikuu vauhdissa..!

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥