OLOHUONEESSA; FLOS JA ARTEK

sunnuntai 14. lokakuuta 2018
Kaunis syyspäivä ja siivottu koti sai viimein tarttumaan kameraan. Kuulas luonnonvalo on ehkä paras inspiraatio kuvaamiselle ja siitä saikin nauttia koko kuvaamisen ajan. Ja kuvaaminen on tietenkin parhaimmillaan silloin, kun on jotain kaunista kuvattavaa.

Reilu viikko sitten minulle koitti aikainen jouluaatto, kun posti kuljetti kotiin monta pakettia kaunista muotoilua. Dekon kesähuone asuntomessuilla toi minulle 1000 euron lahjakortin Porin Kalustetaloon ja nyt oli aika ottaa vastaan kotiimme uusia ajattomia kalusteita. 




Olohuoneen uusi kaunotar, todellinen katseenvangitsija on italialaista designia. Valaisimen valmistaa FLOS ja sen on suunnitellut Michael Anastassiades vuonna 2014. Valaisimen muoto on niin kiehtova, etten osaa enää kävellä olohuoneen ohi ilman että katson sitä matkalla. Ja sisustuksessa onkin minun mielestä parasta se, kun on onnistunut luomaan mielenkiintoisia yksityiskohtia. Sisustaminen ei saa koskaan olla tylsää..!

FLOS IC S2


Valaisin antaa päällä ollessaan kivasti valoa ympäriinsä mutta tekee sen pehmeästi. Valkoinen opaalilasi on niin kaunis yhdessä harjatun messingin kanssa ja sopii meidän kodin tyyliin täydellisesti.




Uutta olohuoneessa on myös Artekin sivupöytä, jonka on suunnitellut Aino Aalto. Tämä sivupöytä onkin suunniteltu alunperin jakkaraksi eteiseen, mutta onnistunut muotoilu on tuonut sen olohuoneen kalusteeksi. Tämäkin on niin mielenkiintoinen yksilö ja näyttää eri kulmista erilaiselta. Hieman se hakee vielä paikkaansa, mutta kun toin taustalle tuon pyöreän mustakehyksisen peilin, istuu se tuolle paikalle taas paremmin. Nojatuoli ja pöytä kaipaisi mattoa alleen, joten tässäkin on todistettu se, että olohuoneen matto ei ole koskaan liian suuri. Nykyiset kaksi mattoa vierekkäin tekee ihan kivan pohjan olohuoneelle mutta mitat jäävät liian pieneksi.




Olen muuten viimeisen parin vuoden aikana onnistunut tekemään parempia valintoja kokonaisuuden suhteen ja olenkin löytänyt sen oman tyylin. Olen nähnyt niin paljon erilaisia koteja ja erilaisia tyylejä, joten yhtäkkiä oman tyylin hahmottaminen oli paljon helpompaa. Oman tyylin löytäminen on tuonut lisää viihtyvyyttä ja myös tietynlaista rauhaa, kun ei koko ajan ole tarve sisustaa. Tuota rauhaa oman kodin sisustamisen suhteen tulee tietenkin myös siitä, että sisustan päivät pitkät muiden koteja. Työpäivien jälkeen onkin kiva tulla omaan kotiin, oman tyylin keskelle ♥




2 kommenttia

Kiitos kun kommentoit ♥