Desing lasia

Itse en ole koskaan ollut keräilijätyyppi. Pidän kaikesta kauniista ja enemminkin asia on ollut niin, että kannan kotiin kaikkea erilaista. Sisustuksestakin näki vielä puoli vuotta sitten, että on monenlaista tyyliä. Antiikkia, modernia, klassista.. Eikä ihan parhaimmalla tavalla yhdistettynä :) Nyt mielestäni olen jo jotenkin onnistunut luomaan enemmän yhtenäistä tunnelmaa kotiinkin. 

Mutta siis tähän keräilyasiaan. Äitini ja siskoni ovat olleet ahkeria ja keränneet minulle kauniin kokoelman turkoosia lasia. Eikä mitä tahansa lasia, sillä joukkoon mahtuu myös suomalaista designlasia. Tässä teille turkoosintäyteinen esittely näistä kauniista yksilöistä.

Äiti: korjaa jos jokin näistä nimistä on väärin :)

Nuutajärven iso Olympia -malja vasemmalla ylhäällä.

Olympia -malja

Nuutajärven karahvi


Nuutajärven jalallinen tarjoiluastia.

Kuvasta sitä ei näe, mutta pinnassa lukee kohokuviolla Nötsjö (eli Nuutajärvi).
Korkea maljakko. Taustalla myös tuttu Mariskooli.

Kynttilänjalkoja.

Oiva Toikan tuotantoa.
Lievää II-laatua. En kyllä edes tiedä mikä tässä on II-laatua.

7 kommenttia

 1. Hyvin on oppi mennyt perille:)kynttilän jalat vanhaa Riihimäkeä ja Oiva Toikan lintu on nimeltään Hopeaviklo. On ne kauniita nuo vanhat lasi astiat. Minähän voisin perustaa blogin vanhaa vihreää lasia:) no jospa jätän kuitenkin sinulle blogin pitämisen ja mukava täällä on käydä katselemassa että mitä se tyttö nyt hommannut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että meni jotenkin oikein!
   Sinullahan olis kyllä blogin ainekset koossa!

   Poista
 2. Upeita turkooseja esineitä! Tuo tarjoilu lautanen oli hienoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne ovat kyllä kauniita :)

   Poista
 3. Hei, tiedätkö kenen valmistamia on kynttilänjalat, kuvassa ensimmäinen takaa vasemmalta. minulla on juuri tuo sininen ja lohenpunainen? t.satu

  VastaaPoista
 4. Kynttilänjaloista ainakin tuo vasen lienee Zabkowicen tuotantoa. Samoin kuin nämä "olympiamaljat", joista yksikään ei ole todellisuudessa kotimaasta lähtöisin... https://goo.gl/images/88LGN0

  VastaaPoista
 5. Isomalja on puolalainen, ei mikään Olympia-malja :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥