LISÄÄ AIKAA KIITOS

keskiviikko 28. elokuuta 2019
"Kylläpä on taas kaikki nurkat sekaisin". Tulee todettua aika usein, vaikka kunnon siivouksesta saattaa parhaimmillaan olla aikaa alle 48 tuntia. Viikonloppuna siivotaan ja maanantaina saattaa olla jo ensimmäiset sotkut havaittavissa. Tiedän, että kyse on vain tiskeistä, pyykeistä, leluista ja muista sellaisista ja että niiden kaiken alla on siisti koti, mutta silti se turhauttaa. Olisi mukava vaikka ulkoilla työpäivän jälkeen, eikä aloittaa siivousta, taas.


Samalla myös tiedän, että asiat on aika kivasti, kun minulla on aikaa katsoa noita sotkuja. Tässä on viime aikoina ollut niin paljon töitä, että työpäivät ovat venyneet todella pitkiksi ja hyvä että olen ollut antamassa lapsille hyvän yön halit ja suukot. Noiden ruuhkaviikkojen jälkeen nimittäin totesin taas yhden kerran, että yksi yrittäjyyden isoimpia haasteita on ajanhallinta. Itsepä omat aikatauluni teen..! Mutta siis, mukava että on aikaa nähdä nuo elämisen jäljet!Lapsillakin on alkanut kouluarki ja pienin jatkoi päiväkotirytmiä. Aloitus on ollut mukavan helppo ja kaikki sujuu mutkattomasti, mutta takaraivossa on koko ajan ajatus siitä, että pitäisi tarkistaa lasten välikausivaatetilanne, kenkätilanne, talvivaatetilanne ja ihan vain vaatteiden tilanne. Kun on kolme kasvavaa lasta, tuntuu ihan mahdottomalta pysyä perässä siinä että kaikille on sopivia vaatteita. Ja mielellään sellaisia, joissa ei ole reikiä. Koska en ole koskaan ollut se suunnitelmallisin tyyppi lastenvaatehankinnoissa, meillä hankitaan kaikki vasta silloin kun on pakottava tarve. Ei esimerkiksi fiksusti etukäteen edelliskauden alesta. No mutta, ehkä ensi viikonloppuna marssitaan pikkunaisten kanssa shoppailemaan. Koska kohta niitä kunnon välikausivaatteita on pakko olla, vaikka tällä hetkellä on helle.

Arjen mukana on tullut myös muistettua, että ajanhallinta ja suunnitelmallisuus toimii myös ihan tavallisien arkiaamujen apuna. Kun muistaisi joka ilta valita tytöille vaatteet seuraavaksi päiväksi, tarkistaa sääennusteen sateiden varalta, kirjoittaa alkuviikosta koko viikon ruokalistan valmiiksi ja vieläpä hankkia kaikki ruokatarpeet valmiiksi, olisi arki aina sujuvampaa. Onneksi aina välillä muistaa. Tällä viikolla lista jäi haaveeksi, sillä jääkaapin ovessa lukee vain maanantain ruoka ja nyt on keskiviikko. Hyväksi on myös todettu perhekalenteri, johon voi kirjoittaa jokaisen menot josta isommatkin jo osaavat tarkastella viikon tapahtumia.
Kaiken arkisen ohella sain selkäni aika pahaan kuntoon, kun se yhtäkkiä meni jumiin kesken työpäivän. Päivät on mennyt sinnitellessä, mutta illat aika kehnosti. Loppuviikon pystyn onneksi ottamaan kevyesti, eikä tarvitse ihan hirveästi nostella ja kannella tavaroita.

Vaikka kotiaskareita on vino pino, selkä on kipeä ja töitäkin pitäisi tehdä, ajatus taas lähestyvästä viikonlopusta saa hymyn huulille..! Silloin tuntuu olevan enemmän aikaa ♥
Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥