MEIDÄN KODIN REMPPALISTA, OSA 2

perjantai 5. huhtikuuta 2019
No niin, nyt päästään taas remonttisuunnitelmiin! Jos et lukenut vielä ensimmäistä remppalista -postausta, siihen pääset tästä. Ja täytyy kyllä todeta, että niin ne suunnitelmat konkretisoituivat itsellekin ja wc:n pieni facelift on enää toteutusta vaille. Saapas nähdä vieläkö tässä kuussa pääsen esittelemään valmiin lopputuloksen!

Osa 2 käsittelee vähän samanlaista aihetta, mutta eri tilaa. Jotkut ehkä muistavat, että taloamme on laajennettu ja sillä saimmekin kaivatut lisäneliöt ja talon koko toimii meille todella hyvin. Laajennus ei kuitenkaan koskenut kodin märkätiloja, joten edelleen kaipaisimme lisää tilaa kylppäriin tai ainakin sen toiminnoille pitäisi tehdä jotain. Periaatteessa kylpyhuoneen laajentaminen onnistuisi jos viereisestä huoneesta ottaisi tilaa, mutta koska kyseessä olisi iso, tuhansia euroja maksava remontti, ei sitä lähdetä tässä vaiheessa edes suunnittelemaan.

Saunassa on toteutettu jo vuosia sitten pintaremontti mustalla saunavahalla.


Ajattelin, että kylpyhuoneen ilmettä ja toimivuutta voisi kohentaa ilman isompaakin remonttia, joten nyt haastan itseni suunnittelemaan pienen muutoksen tuohon tavalliseen ja pieneen kylppäriin. Kylpyhuoneeseen viedään myös lähes joka päivä lasten märkiä ulkovaatteita viereisestä kodinhoitohuoneesta/arkieteisestä, joten koti spa on kaukana todellisuudesta. 



Kylpyhuoneessa on myös talomme toinen wc ja koska perheessämme on viisi ihmistä, on toinen wc hyvin tarpeellinen. Ja koska neljä meistä on naisia, toiset pienempiä ja toiset isompia, tarvitsisimme kylpyhuoneen/wc:n yhteyteen kunnon allaskaapin, laskutasoa ja peilin. Näiden lisäksi viereen tarvittaisiin suihkuseinä, jotta allaskaluste ei aina kastuisi. Nyt kylpyhuoneen nurkassa on pieni kulmaan sijoitettu allas ja sen yläpuolella epäkäytännöllinen nurkkakaappi.

Kuten kuvasta näkyy, kylpyhuone kaipaa kipeästi uutta ilmettä. Se on ihan siisti peruskylpyhuone, mutta haluaisin tuoda sinne tunnelmaa. Jos suihkutila rajattaisiin suihkuseinällä, sinne tuotaisiin pieni puinen penkki laskutasoksi ja keksittäisiin mahdollisesti muutakin somistusta, voisi kylpyhetkestä tulla astetta rauhallisempi. Eivätkä lasten ulkovaatteetkaan löytäisi tietään enää ainakaan suihkutilaan. Kulma-altaan tilalle toisin isomman, seinälle sijoitettavan allaskaapin jossa olisi myös laskutasoa.

Tässä kuvassa erityisesti vasemmanpuoleinen kylpyhuone kuvaa hyvin sitä järjestystä, jota suunnittelen meidänkin kylppäriin (sillä erotuksella, että meidän suihku sijoittuu tuohon upotetun suihkuhyllyn kohdalle). Kuvat LVI-verkkokauppa.


Kylppärin laatat ovat siistit ja ajattomat, mutta päätyseinän boordi ei ole mieleeni, joten rohkeana kokeilisin tuohon seinään ihan kaakelimaalia tai sitten sen voisi pinnoittaa mikrosementillä. Jälkimmäinen olisi todella ihana ratkaisu, mutta ensimmäinen olisi huomattavasti helpompi. 

Pienillä jutuilla voisi saada aikaan suurta muutosta, mutta pieni budjetti määrää kaikista eniten. Suihkuseinät, kalusteet ja peili voivat maksaa yhdessä monta satasta, joten tätä täytyy vielä suunnitella..! Ollaan kuulolla! :)

Penkki Finnish Design Shop. Saunatuotteet Rento.



2 kommenttia

  1. Moi!
    Olen samaa mieltä, kylpyhuoneen laajentaminen on varmasti paljon vaativampi toimenpide, kuin tilojen remontointi sopivalla tavalla. Huoneen ilmettä saa melko helposti muutettua valitsemalla oikeat materiaalit ja värit, niilläkin saa jo paljon tilan tuntua. Lasinen suihkuseinä on mielestäni loistava vaihtoehto pieneen kylpyhuoneeseen, se ei kuitenkaan tee tilasta yhtään vähemmän avaraa, mikä on aina hyvä pienessä huoneessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, pienillä jutuilla voi saada paljon aikaiseksi, siitä hyvä todiste taas uusimmassa postauksessa :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥