MITÄ SYÖDÄÄN TÄLLÄ VIIKOLLA?

keskiviikko 20. helmikuuta 2019
En tiedä teistä muista, mutta ainakin täällä arkinen ruuanlaitto tuntuu välillä ihan supervaikealta lajilta kun aika on rajallista ja lapsille ei mikä tahansa aina maistu. Sillä hetkellä kun lapset tulevat koulusta ja vanhemmat lopettelee työpäivää, on kaikilla jo kova nälkä ja siinäpä on sitten mukava miettiä mitä laitetaan ruuaksi. Joskus siinä vaiheessa käydään pikaisesti kaupassa jotain nopeaa, tilataan pitsaa tai mennään sillä mitä kaapista sattuu löytymään. Aika pitkään mentiin tuolla tyylillä, kunnes tajuttiin opetella järkevämpi tapa. Viikkoruokien suunnittelua tehtiin jollain asteella jo aiemminkin, mutta viime syksystä alkaen päätin että asialle pitää tehdä jokin ryhtiliike! Niillä nopeilla ja helpoilla ratkaisuilla kun ei kovin terveellistä vaikutusta ole pitkällä aikavälillä.

Olemme viime aikoina yhteistyössä lasten kanssa tehneet jääkaapin oveen listan tulevan viikon ruuista ja se on ollut menestys. Päivisin lapset saavat ruuat koulussa ja päivähoidossa, mutta kotiin tultua on oltava nälkäisille ja kasvaville lapsille lämmin ateria. Siispä, aloimme aina sunnuntaisin tekemään seuraavan viikon listaa ja sen mukaan kävimme myös kaupassa, ostamassa kaiken valmiiksi. Kun jokainen ateria on suunniteltu ja kaikki on hankittu valmiiksi, säästyy aikaa ja hermoja ja nirsoilultakin on säästytty paremmin. Lapsista on kiva seurata listaa ja ovatpa lasten kaveritkin seuranneet mielenkiinnolla mitä meillä aina viikolla syödään :) Lisäksi vanhemmatkin pääsevät paljon helpommalla, kun listasta voi luntata mitä tänään valmistetaan. Toki jos valmistaisimme isompia annoksia ja söisimme samaa ruokaa parina päivänä, olisi arki vieläkin helpompaa mutta vaihtelu houkuttelee kuitenkin vielä enemmän.Myös painonhallinnan kannalta lista on hyvä, ei tule tehtyä heräteostoksia ja turhia herkkuja kun kauppaan ei ole asiaa. Itseasiassa tuon aiemman dieettini kannalta oli myös erittäin tärkeää, että omat ja muun perheen ruokailut oli valmiiksi suunniteltuja. Tunnustan, että yritin aloittaa dieetin uudestaan tällä viikolla, mutta koska en ollut tehnyt suunnitelmaa valmiiksi, se kaatui heti ensimmäiseen työpäivään kentällä ilman eväitä. Alkuviikon ruokalista oli myös tekemättä, joten se on heti tuntunut lisäkiireenä ja nopeina ratkaisuina. Ruuasta puheenollen, lähiaikoina on kyllä testattava uusi somehitti, uunifetapasta! Koska ai että sen herkulliset kuvat ja ylistykset pakottaa niin tekemään..! Se pääsee ruokalistalle lauantaina! Lapsille ehkä keksin jotain muuta ;) Ja sunnuntaiaamuna mahdollisesti tuoreita sämpylöitä ♥

Miten teillä toimitaan arkiruokailun kanssa?2 kommenttia

  1. Meillä on jääkaapin ovessa neljän viikon ruokalista jota pyöritetään jatkuvasti. Välillä vaihdellaan ruokia ja jos tekeekin mieli kokeilla jotain ihan uutta, sitten tehdään niin.. :) Tuo fetajuttu kuulostaa kyllä just sellaiselta! Käytän ruokaostoksiin prisman kauppakassia, jonne teen tilauksen joka toinen viikko.. Siksikin on pakko olla jonkunlainen ruokalista, että tietää mitä tilata.. Pienten kanssa syömme aamupäivisin edellisen päivän jämiä kun koululaiset syövät koulussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau! Neljän viikon lista! Mutta siinä on kyllä ideaa, varmaan voisi itsekin kokeilla listata kaikki tykätyimmät arkiruuat ja tehdä niistä se pidempi lista. Tuota kauppakassia olen itsekin muutaman kerran miettinyt, mutta toisaalta saman asian meillä on ajanut tuo suunnitelmallisuus. Kun on selvät sävelet tuntuu kaupassakin käynti helpommalta :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥