UIMA-ALLAS TERASSILLA

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018
Ennenkuin seuraavassa postauksessa käsitellään sisätilojen sisustusta, ajattelin huikata tänne meidän ensimmäiset kokemukset tästä uima-altaasta, jonka hankimme juhannukseksi. Olimme jo todella monena kesänä miettineet isomman altaan hankkimista, kun pieniä altaita sai olla täyttämässä ja tyhjentämässä monta kertaa kesässä. Eikä ilmatäytteiset altaat ole koskaan meillä kestäneet yhtä kesää pidempää, joten oli jo aika testata jotain muuta. Hankittiin siis tämä iso allas, joka vetää vettä huimat 2000 litraa. Allasta ei kuitenkaan ole pakko laittaa ihan täyteen, sillä altaan reuna nousee sitä mukaa kun vedenpintakin.
Näin ison altaan vettä ei vaihdetakaan ihan joka viikko, joten altaan yhteyteen laitetaan suodatinpumppu, joka suodattaa ja kierrättää vettä. Pumpun ja kloorin avulla vesi pysyy puhtaampana. Hankintalistalla olisi vielä pH mittausliuskat, jotta tiedettäisiin varmemmin ollaanko oikeilla jäljillä veden pH:n kanssa.Allas on ollut tietenkin ihan menestys ja siitä onkin saatu paljon riemukkaita hetkiä aikaiseksi. Myös me aikuiset ollaan oltu lasten mukana vesileikeissä, sillä tilaa ja syvyyttä on reilusti. Ainoa miinus on, että allas ei tietenkään lämmitä vettä millään lailla, mutta meillä se ratkaistiin muuripadasta vettä kantamalla. Mitäpä sitä ei lasten riemun eteen tekisi :) Ahkerana saimme lämpötilan jopa 32 asteeseen! Ja jatkossa allas varmasti ajaa asiansa hellepäivien viilentäjänä.Aurinkoista viikkoa!

2 kommenttia

  1. Voi meillä oltaisiin kanssa onnellisia moisesta kapistuksesta. Onko tuohon olemassa joku kansi tms. suoja ettei ole roskia täynnä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On olemassa! :) "Kansi" on altaalle tehty pressu, jonka saa kiristettyä ympärille. On tämä ollut kyllä kiva, varmaan tänään taas pulikoidaan saunan yhteydessä :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥