HELPPO KAURALASTUKAKKU

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018
Heippa! Ja mukavaa sunnuntaita! Alkuun heti pahoittelut, että kommentteihin vastaaminen on jäänyt. Olen yleensä aina saanut sähköpostilla tiedon uudesta kommentista, mutta ilmeisesti nyt uudet tietosuoja-asetukset veivät nuo ilmoitukset pois joten en ole ollut tietoinen teidän jättämistä kommenteista. Yritän korjata tuon asetuksen piakkoin.

Viikko on vierähtänyt stailausten ja Dekon asuntomessukontin suunnittelutöissä, mutta nyt mennään sopivan sunnuntaiseen aiheeseen. Pitkästä aikaa taas resepti ♥ Tämänkin olen joskus vuosia sittten täällä blogissa jakanut, mutta koska osasta postauksia on hävinnyt kuvat, on aika uusia tämä ohje. Resepti on helppo ja lopputulos ihanan raikas! Juuri sopiva vaikka sunnuntaiksi.




Isot kauralastut (4 kpl)

4 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita
2 kananmunaa



Täyte
(voi tehdä reilumminkin)

250 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
sokeria ja vaniljasokeria

Omenasosetta




Lastujen valmistus
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä voi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Viimeisenä lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina neljään osaan leivinpapereille (yhdelle pellille mahtuu korkeintaan 2 kpl). Taikinan voi levittää valmiiksi ympyrän muotoon, mutta ne voi jättää myös kasaksi joka leviää paiston aikana itsestään.

Paista 200 asteessa noin 7-10 minuuttia, tai kunnes kauralastun väri on kauniin ruskea.

Jos muotoa pitäisi jostain syystä parannella paiston jälkeen, se pitää tehdä heti uunista ottamisen jälkeen jolloin lastut ovat vielä pehmeitä. Jäähtyessään lastu kovettuu.
Lastujen tulee jäähtyä hyvin ennen kasaamista. Se onnistuu nopeasti jääkaapissa.

Täytteen valmistus
Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti maitorahkan kanssa. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kauralastuissa on melko paljon sokeria, joten rahkaseoksesta ei kannata tehdä liian makeaa.

Kakun kokoaminen
Kakku kootaan laittamalla alimmaiseksi lastu. Pieni vinkki, että lastun alle kannattaa kuitenkin laittaa nokare rahkaa, jotta kakku ei liukastele pitkin kakkutarjotinta. Lastun päälle laitetaan omenasosetta ja sen jälkeen rahkaseosta. Päällimmäiseksi voi jättää pelkän kauralastun tai laittaa vähän vielä rahkaseosta, jonka päälle voi tehdä koristeluja oman maun mukaan.

Kakun on hyvä tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti, jotta lastut sisällä hieman pehmenevät. Silloin kakku on huomattavasti helpompi leikata. Päällimmäinen lastu jää kuitenkin rapeaksi, jos sen päälle ei laita rahkaseosta. 


Toivottavasti resepti pääsee teillä kokeiluun, voin lämpimästi suositella ♥

 

2 kommenttia

  1. Liekö kuinka makeaa tuo kauralastu. Aion reilusti vähentää sokeria joka tapauksessa. Tämä on kyllä tuttu ohje, mutta jäänyt aina itseltäni toteuttamatta. Josko tänä kesänä saisi aikaiseksi. Kiitti muistuttamisesta, t. Emma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku ei kokonaisuudessaan ole mitenkään liian makea, mutta varmasti lastuista pystyy vähentämään sokerin määrää reilusti. Ihan hyvä pointti muutenkin, että aina ei tarvitse makeuttaa niin paljon kuin ohjeessa! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥