SUURIN UNELMANI, UNELMATALO

sunnuntai 28. tammikuuta 2018
Nyt unelmoidaan hetki, sillä tahtoisin kertoa teille suurimmasta unelmastani..! Ihana Giselda, Coffee Table Diary blogista on haastanut bloggaajia kirjoittamaan tämän hetkisistä unelmista ja ajattelin, että nyt on aika sanoa ääneen se, mistä olen jo vuosia haaveillut. Se on se unelmien talo. Unelmien talossa on kaikki ne asiat, joista olen jo monen vuoden ajan haaveillut ja ajattelin, että voisin nyt tarkemmin avata mitä ne oikeastaan ovat. Tällaisen postauksen kuvittamiseen löysin inspiroivan lähteen Suvin Valkoinen Harmaja -blogista. Kuvat alunperin Alvhem -sivuilta, aivan täydellinen asunto ♥


Unelmieni talo on yksitasoinen, L- tai U-kirjaimen mallinen kivitalo, jossa on suojaisa sisäpiha ja suuret terassit. Talo on todennäköisesti uusi, juuri meille rakennettu, mutta omalla tavallaan kiehtoisi toteuttaa unelmat johonkin vanhaan upeaan teollisuusrakennukseen..! Minusta olisikin mielenkiintoinen haaste yhdistää vanha rosoisuus uusiin pintoihin. Yksi tärkein piirre unelmien talossa olisikin se, että sillä olisi luonnetta.

Tilat & pinnat
Pidän monenlaisista pinnoista, materiaaleista ja sisustustyyleistä, mutta huokaisen ihastuksesta kun näen selkeitä pintoja ja tiloja. Tahdon sisäpinnat, jossa ei koristelistoja näy. Huonetiloja on jaettu liukuovin ja ovet saa tarvittaessa piiloon. Tilojen tulee olla ikäänkuin tyhjä taulu, johon voi sisustaa juuri omalla tyylillä. Selkeys ei sulje mielestäni pois noita ihania rosoisia pintoja, joita näissäkin kuvissa nähdään. Seinissä on paljon mattaisia kauniita harmaan ja greigen sävyjä. Kuitenkin vaalea yleisilme saa lisäkseen mustia voimakkaita yksityiskohtia. Musta ovi on yksi haaveistani.


Selkeyteen liittyy myös vahvasti avoimet, avarat ja korkeat tilat ♥ Korkea huonekorkeus olisi erityisesti oleskelutilojen ja keittiön juttu, jossa olisi tilaa hengittää. 

Valo
Unelmieni talossa luonnonvaloa tulvii suurista ikkunoista, mutta lisäksi tahdon että talon valaistus on integroitu tyylikkäästi ja eleettömästi rakenteisiin. Erillisiä valaisimia hankitaan vain sisustuksen, tyylin ja tunnelman vuoksi. Yleisvalo on kauttaaltaan puhtaan valkoista ja voimakkuus säädettävissä.


Rakenteet
Monenlaiset rakennusvaiheen pinnat, pilarit ja tukirakenteet voivat olla sellaisenaan hienoja ja mielestäni talon arkkitehtuuri onkin kauneimmillaan, kun se ei tarvitse koristeellisuutta. Yksinkertaisen tyylikkäät ja näyttävät rakenteet ovat osa unelmieni taloa. Lämpö
Vaikka talon arkkitehtuuri ja sisätilat ammentavat minimalistisuudesta, tulee kodin olla kodikas. Lattiat ovat aitoa puuta, ehkä tammea, ehkäpä ladottuna kalanruotokuvioon. Takka on ehdoton osa oleskelutiloja, mutta sekin toteutettuna yksinkertaisen kauniisti. Tahdon nimittäin ehdottomasti seinärakenteisiin integroidun takan. En erillistä massiivista takkaa, vaan ison lasiluukun jossa tuli lepattaa ja takka sulautuu seinään.
Spa
Ai että, kotikylpylä ♥ Unelmoin tyylikkäästä ammeesta, suuresta saunasta, laadukkaista suihkuista. Pukeutumistilasta, jossa voi vaikka viettää aikaa ja rentoutua. Kylpytiloissa on joko isoa harmonista laattaa tai mikrosementtipintaa. Käytännöllisyys
Esteettisyyden ohella on käytännöllisyys tärkeintä. Unelmien koti tehdään koko perheelle ja jokaisen tarpeet huomioiden. Harrastusvälineille on tilaa ja arki on tehty mahdollisimman mukavaksi. Kodinhoitohuone on ison vaatehuoneen läheisyydessä ja arkieteiselle on oma paikkansa.Nautin tästä haaveilusta ja todella toivon, että jonain päivänä pääsemme toteuttamaan nämä unelmat. Oma unelmien talo on meidän perheen yhteinen haave, mutta voi olla että minä olen kuitenkin se ainoa jolla ne ovat näin selkeänä mielessä vaikka rakentaminen ei todellakaan ole ollut nyt suunnitelmissa..! :)

Ehkä vielä joskus...!

Lähde Alvhem
Kuvat Fredrik J Karlsson / SE360
Stailaus Evalotta Sundling & Elin Kickén, sundlingkicken.com

5 kommenttia

 1. Voi miten hyvältä kuulostaa suunnitelmat, hyvin lähellä omaakin unelmien taloa! Ihan varmasti tämä unelmasi vielä toteutuu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, kommentti tuli vielä vanhan blogin nimissä :)

   Poista
  2. Oi toivottavasti se toteutuu! ♥ Onpa hauska kuulla, että samantyyppisiä unelmia sielläkin!

   Poista
 2. Upea talo <3 Pidän peukkuja haaveen totetutumiselle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se ihana joskus toteuttaa tämäkin unelma ♥ Lottovoittoa odotellessa :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥