Sohva omien toiveiden mukaan

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Yhteistyössä Finnsoffat

Sohva on yksi kodin sisustuksen tärkeimmistä hankinnoista. Sen hankintaa yleensä punnitaan tarkkaan, suunnitellaan ja panostetaan. Niin olen tehnyt minäkin jo parin vuoden ajan. Olen tarkastellut sitä, mikä on loppujen lopuksi se malli joka meidän perhettä viehättää ja mitä toivomme sohvalta. Huomasin ajan mittaan, että on muutama asia, jotka kerta toisensa jälkeen nousivat listan kärkeen ja ne olivat sohvan tietynlainen muhkea muoto, täysin kiinteä rakenne ja vaalea väri. 

Sitten löytyi se sohva. Monaco kulmasohva, jonka valmistaa täällä Suomessa Finsoffat. Ensin vain haaveilin, mutta sitten oli jo tartuttava toimeen, sohvakuume oli kasvanut niin isoksi :) Useina iltoina pyörittelin 3d suunnitteluohjelmaa ja kokeilin erilaisia kokonaisuuksia. Mittailin olohuonetta ja sen mahdollisuuksia. Sitten tiedustelin, onnistuisiko kaikkien omien erikoisten ideoitteni toteuttaminen ja siinä se oli, sohva oli valmis tilattavaksi. Uusi tuleva sohvamme on täysin toiveidemme mukaisesti valmistettu ja mallikuvissa se näyttää tältä.Koska valmistus tapahtuu Keravan tehtaalla aina puutöistä verhoiluun saakka, on jokaisella asiakkaalla mahdollisuus tehdä omia toiveita sohvan suhteen. Sohvia valmistetaan jopa omilla mitoilla, jos lukuisista vaihtoehdoista tai moduuleista ei löydy täysin sopivaa. Kun jokainen sohva valmistetaan tilaustyönä, saadaan joka kotiin oikeankokoinen sohva. Finsoffat osaa asiansa, onhan se valmistanut sohvia Suomessa jo vuodesta 1970. Nykyään tehtaan lisäksi omat tehtaanmyymälät toimivat Keravalla ja Vantaalla, jonka lisäksi jälleenmyyjiä löytyy ympäri Suomea.


Mitäs erikoistoiveita minä sitten tein? Tilasimme sohvamme isolla divaanilla, mutta pyysin sen erillisenä osana, jolloin voin niin halutessani irrottaa divaanin ja keventää massiivista sohvaa merkittävästi. Tehtaalla sohvan osat verhoillaan siis tilaustyönä siten, että sohvan ilme on siisti vaikka divaani olisi irrotettuna. Myös sohvan toisesta päästä jätettiin perinteinen käsinoja pois ja myös se pääty verhoillaan siistiksi. Tällaista palvelua ei joka valmistajalta saa. Tiedän, että sisustuksessa muunneltavuus on aina plussaa, joten tämä oli ehdoton seikka sohvan valinnassa. Lisäksi pystyin valitsemaan sohvaan sellaiset jalat, joiden näkisin sopivan kokonaisuuteen mahdollisimman hyvin.


Väri- ja kangasvalintaa tehdessä valikoimaa on paljon, mutta olin jo niin myyty kotimaisen Annalan Bax kankaalle, joten valinta oli selvä. En voinut tinkiä sohvan vaaleasta väristä, joten meille tulee vaaleanharmaa sohva. Tiedän että se tulee olemaan upea! Ja tiedän, olen joskus sanonut, että en koskaan voisi hankkia sohvaa ilman pestäviä päällisiä, mutta tiedättekös mitä, olen niin kyllästynyt niiden pesemiseen. Sen sijaan valitsin kestävän, ryhdikkään ja laadukkaan kankaan, joka suojauksen jälkeen on helposti puhdistettavissa paikallisesti. Lisäksi uskoisin, että kun sohvassa ei ole irtoavia tyynyosia, pysyy se myös paljon paremmin puhtaana. Imurointi päältä ja nihkeä pyyhintä tulee olemaan helppoa siihen nähden, että kääntäisin kaikki sohvatyynyt ja irrottaisin, pesisin, kuivaisin ja laittaisin takaisin ne pesussa vähän kärsineet kankaat. Ihanaa saada laadukas sohva kotiin!

Sohvan suojaukseen liittyen Finsoffat pystyy tarjoamaan myös palvelun, joka helpottaa sohvan käyttöönottoa huomattavasti. Sohvaan voi tilata suojakäsittelyn valmiina eli se tehdään sohvan valmistuttua tehtaalla ennen lähetystä. Sohva on siis heti valmis käyttöön.


Finsoffat on tarjonnut todella ystävällistä ja mahtavaa palvelua, sillä minulla on ollut paljon kysymyksiä sohvaan liittyen, puhumattakaan noista erityistoiveista. Me täällä odotellaan kuumeisesti uutta isoa sohvaa, johon koko perhe viimein mahtuu köllöttelemään..!

*sohva on saatu tarjoushinnalla bloginäkyvyyttä vastaan
kuvat: Finsoffat

6 kommenttia

 1. Oi, upealta näyttää tuleva sohvanne, en malta odottaa, että näen sen paikallaan kauniissa olkkarissanne <3

  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä niin innoissani! Tässä vain samalla alkoi sellainen sisustuskuume, että taitaa mennä muutakin olohuoneessa uusiksi :D Ihanaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Huippua, että on muunneltavissa sohva. Meillä irrotettavat ja pestävät päälliset sohvassa. Olenkohan pari kolme kertaa pessyt ja on kyllä tosi työlästä aina laittaa päälliset paikoilleen. Rungosta en ole pessyt kertakaan, vaikka siitäkin saa irti kaikki. Nykyään saa vaikka vuokrata hyviä pesureita ja voi näppärästi pessä sohvan.Suoja-aineet on meillä ainakin toimineet hyvin ja erilaiset pesuaineet. Nukkaa vain on tullut aika lailla ja kangas kulunut ikävän näköiseksi.Nyt lampaantalja peittää sopivasti nekin kohdat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kotiin voi vaikka tilata sohvan pesun ja huolellinen suojaus taitaa olla kaiken perusta. Tuo nukkaantuminen on kyllä asia, jota mietin itsekin ja jää vain nähtäväksi miten tuo kyseinen kangas käyttäytyy.

   Poista
 3. Onko sinulla tietoa, ovatko suoja-aineet millaisia myrkkyjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Miia. Finsoffat käyttää tuotetta "Tekstiilien suoja-aine w" joka on vesipohjainen ja hajuton. Jo ensinnäkin nuo kaksi ominaisuutta ovat itselle ne tärkeimmät. Markkinoilla on varmasti monenlaisia tuotteita. En valitettavasti löytänyt tuon tuotteen ainesosaluetteloa, mutta tuote on turvallinen. Siitä kertoo mm. tämä lause jossa kerrotaan näin

   "Tuotteemme ovat saaneet ISO 9001 -laatusertifikaatin, ISO 14001 -ympäristösertifikaatin sekä OHSAS 18001 -työntekijöiden terveys- ja turvallisuussertifikaatin."

   Täältä voi tutkia asiaa lisää:
   http://leathermaster.fi/yritys.php

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥