Vinkkejä asetelmiin

maanantai 18. heinäkuuta 2016
 Kesällä kodin sisätilat jää aika vähälle huomiolle, kun aikaa vietetään ulkona. Ainakin meillä siivoukselle tuntuu jäävän vähemmän aikaa, kun aina olisi parempaa tekemistä. Siksi onkin mukavaa, kun sinne tänne on tehty kivoja asetelmia, jotka pysyvät aina siistinä ja katseenkestävänä. 
Siskoni tuossa eräänä päivänä tuumasi, ettei hän osaa tehdä asetelmia. Väitän kyllä, että hän osaa mutta lausuin ääneen siinä pari vinkkiä asetelman tekoon. Valitse siihen eri korkeuksia, erilaisia materiaaleja ja mielellään pariton luku. Näissä kuvan asetelmissa ei välttämättä tuo pariton luku toteudu, mutta yleensä se on parempi kuin parillinen määrä. Erilaisilla materiaaleilla asetelmaan tulee kontrastia ja mielenkiintoa. Näissä minun asetelmissa on metallia, lasia, kiveä, kasveja, pehmeyttä, uutta, itse tehtyä, vanhaa, muotoja ja kuvioita. Vain mielikuvitus on rajana ja kannattaakin kokeilla kaikkea. Kauniit asiat ansaitsevat tulla esille, turhaan niitä siellä kaapissa piilottelee ;)

Ja parhaimmillaan asetelmaan riittää kimppu ruusuja kauniissa maljakossa ♥

6 kommenttia

 1. Olen ihan hulluna kauniisiin asetelmiin! Kiva kuulla että asetelmiin kuuluu laittaa pariton määrä, sillä itse jostain syystä päädyn aina kolmeen tai jos haluan runsaampaa niin viiteen - olen siis oikeilla raiteilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuluu tai ei, mutta yleensä se toimii täälläkin :) Asetelmat on ihania ♥

   Poista
 2. Mä olen ihan onneton asetelmien tekijä, mutta tässä kun katsoin kotona ympärilleni, niin parittomuus näyttää täälläkin olevan asetelmien juttu :) Ja ehdottomasti paras asetelma on kyllä kaunis kukkakimppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä usko tuota ensimmäistä väitettä :) Kukat toimii aina!

   Poista
 3. Mä laitan aina parillisen määrän, kukkiin voi luottaa aina.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 4. Tällä kans harrastetaan erilaisten asetelmien tekoa,vaikkakin nyt kesällä jäänyt sekin vähemmälle nii kuin muutenkin sisustaminen. Asetelmilla saa nopsaa ja edullisesti ilmettä ja ihanaa kun voi luonnosta ottaa kaikkea kaveriksi asetelmiin. Kaunis tuo ylin kuva ja kukat toimii aina !!!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥