Hobstar ja terveellisestä ruokavaliosta

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Postaukset uusista huonejärjestelyistä saa nyt odottaa, sillä tämä osuu paremmin tähän päivään. Aamulla kuudelta minuun iski noidannuoli (lapaluun ympäristöön) ja liikkuminen tai minkä tahansa askareen tekeminen on tällä hetkellä aika tukalaa. Kirjoittaminen onnistuu hartiat rentona, mutta tämän jälkeen on tiedossa venyttelyä.. Kiputila teki tuloaan jo viikon verran ja oireena on ollut päänsäryt ja huimaus. Olen siis ihan kunnolla jumissa. Onneksi päiväsauna vähän jo helpotti kireyttä, mutta vielä on tehtävää..



athome_6851%20%28846x1280%29.jpg



Tämä kaunis ja ihana hobstar lasi ja herkullinen avokado johdattaa toiseen aiheeseen. Terveelliset elämäntavat olisi tavoitteena ja ruokavalioremontti. Kun vain osaisi yhdistää tämän kiireisen arjen lasten kanssa oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Muita kohtalotovereita?



Lihaskuntoa pitäisi päästä huoltamaan kuntosalille ja joka päivä pitäisi osata valita ne ruuat oikein. Ei saisi syödä liikaa leipää ja ruokien pitäisi olla täyttäviä ja kevyitä. Samalla ne pitäisi valmistua suht helposti ja nopeasti ja niiden pitäisi vielä kelvata 3- ja 4-vuotiaille. Ei ihan helpoin yhtälö. Olisiko vinkkejä?



athome_6840%20%28853x1280%29.jpg



Halu olisi pudottaa myös painoa, jota on näiden kaikkien raskauksien jälkeen jäänyt mukana kulkemaan. Tiedostan sen kyllä ja näen itsessäni, mutta niinpä näkee muutkin, kun tuossa viikonloppuna minun luultiin olevan raskaana. Ai että se on se kommentti, jota ei haluaisi kuulla varsinkin kun on niin iloinen siitä, että omaa vartaloa hallitsen minä eikä raskaus, joka on ollut aina minun kropalle aika hankala. No jos siltä näytän, itse olen itseni siihen ajanut ja sille pitää sitten tehdä jotain.



Ajattelin, että en aloittaisi mitään tiettyä dieettiä, vaan oikeasti kiinnittäisin huomiota siihen mitä suuhuni laitan. Jotta sen jatkaminen onnistuisi myöhemminkin, eikä tulisi palattua nykyisiin tapoihin. Meillä innostutaan niin nopeasti herkuista ja väsyttävässä arjessa on vaan niin houkuttelevaa välillä valita ne herkkuruuat.



Vedenjuonti on ensimmäinen etappi. Vaikka aina olen tiennyt, että sitä pitäisi juoda runsaasti vasta nyt olen sen oikeasti tajunnut. Pelkällä vedenjuonnilla saa ensimmäiset kaksi kiloa muutamassa päivässä helposti pois, kun aineenvaihdunta vilkastuu. Eli vesikannu pöydälle ja ohi kulkiessa aina vettä lasiin.



athome_6861%20%28853x1280%29.jpg



Onneksi meidän lapset tykkäävät keitoista, sillä ne ovat sitä kevyttä mutta tavallista kotiruokaa. Ja niitä tehdäänkin meillä aika useasti. Kaikkiin uppoaa jauheliha-, nakki-, herne- ja pinaattikeitot. Myös kaalikeittoa tehdään silloin tällöin. Mitä muita kevyitä lapsille maittavia ruokia olisi? Ei sillä, että ei lapset niitä kevyitä ruokia tarvitse, vaan nyt yritetään löytää koko perheelle sopivat terveelliset ruuat.



Sitten tuosta avokadosta. Siitähän tulee paljon kaloreita, samoin pähkinöistä. Mutta ne ovat niin terveellisiä. Miten onkin käynyt niin, että mieleen on syöpynyt vain niiden kaloripitoisuus eikä ennemminkin niiden terveellisyys? Pitäisi osata nekin oikeassa mittasuhteessa yhdistää ruokavalioon. Avokadoon olen jo jäänyt koukkuun..! Mutta pitää muistaa, että sitäkään ei liikaa.



Tästä nyt tuli tällainen kilometripostaus ja ehkä joku luki loppuunkin asti. Herättikö ajatuksia ja löytyykö sieltä muita samassa tilanteessa olevia? Ja ei, tuo yhden ihmisen kommentti ei ole se syy miksi näitä kirjoittelen, vaan näitä on pyöritetty mielessä jo useampi kuukausi. Ja olisi aika jo ottaa itseään niskasta kiinni!

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥