ROSOINEN KERAMIIKKA

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019


Se on varmasti tullut täälläkin jo selväksi, että rakastan keramiikkaa ja sen tekemistä. Pidän keramiikassa erityisesti siitä, että siinä kädenjälki saa näkyä ja silti näyttää kauniilta. Ja oikeastaan, mitä enemmän tekijän kädenjälki näkyy, sitä parempi. Toisaalta se on myös ihana tapa tehdä keramiikkaa, kun se on tietyllä tavalla helppoa jättää se oma kädenjälki näkyviin. 



Olen kuitenkin tähän asti käyttänyt suurimmaksi osaksi valkoista lasitetta, jolloin kädenjäljen kontrastina on ollut puhtaan valkoinen pinta. Sen jälkeen hiljalleen halusin kokeilla miltä näyttää esineet ilman lasitettua pintaa ja nyt olen halunnut kokeilla jotain uutta. Jotain todella paljon rosoisempaa. Jotain niin rumaa, että se on kaunista.



Mustasta savesta ja valkoisesta lasitteesta syntyivät nämä astiat. Yksi kuksamainen kahvikuppi, yksi maljakko ja yksi pieni pullon tyyppinen astia, jonka käyttötarkoitusta en vielä tiedä. Ehkä se on maustepurkki, jonka suljen kuoharipullon korkilla tai huonetuoksupullo, johon sujautan tuoksutikkuja. 




Vielä olisi vaikka mitä tehtävää keramiikan tunneilla, harmi että vain pari kertaa on jäljellä ennen piiitkää kesätaukoa ♥


3 kommenttia

Kiitos kun kommentoit ♥