KLASSINEN, ELEETÖN JA KAUNIS STAILAAMANI ASUNTO

tiistai 4. joulukuuta 2018
Tähän syksyyn on mahtunut todella paljon tyhjien asuntojen stailausta! Tykkään tarkastella näiden asuntojen luonnetta, miettiä kuka siellä on ehkä asunut ja kuka sinne voisi muuttaa. Joskus on myös kiva ajatella, miten itse sisustaisin asunnon ja mitä siellä remontoisin. 



Jotkut asunnot jää paremmin mieleen ja tässä on yksi niistä. Oikea helmi. 50-luvun kivitalo, isot ikkunalaudat ja yksi niin iso ikkunasyvennys, että sinne mahtuisi viinilasin kanssa katsomaan kaupungin liikennettä kun taustalla soi rauhallinen musiikki. 



Kivitalojen asunnoista tulee mieleen myös opiskeluajat, kun asuin aivan Keravan ytimessä keltaisessa kivitalossa pienen pienessä yksiössä. Vain lyhyen aikaa, mutta sillä ajalla on suuri merkitys elämässäni. Sitten Oulussa asuin myöskin keskustan kivitalossa ja nyt kun ajattelen asiaa, myös siihen ajanjaksoon liittyy elämän käänteentekeviä hetkiä. Ei siis ihme, että tunnen vetoa näihin vanhoihin kivitaloihin ♥





Tässä stailauskohteessa parasta oli ajattomuus ja klassiset piirteet. Myös valo täällä oli aivan upea! Kauniit ikkunat toi valoa kolmesta suunnasta, joka ei ole kerrostalossa itsestäänselvyys. Ikkunat on kyllä sellainen asia, joihin lähes aina kiinnitän huomiota. Ihastelen aina koteja, joissa on osattu huomioida valonkulku ja panostettu ikkunoiden suunnitteluun. Ahdistun, jos ikkuna on peitetty verhoilla, kasveilla ja muilla koristeilla. Ihan kuin ne kaikki muut asiat tarvitsisivat sitä valoa enemmän kuin me ihmiset.



Ollakseen unelmien asunto, tässä asunnossa pitäisi remontoida keittiö ja kylpyhuone, mutta koska olen nähnyt myös viereisen talon remontoidun asunnon, jossa oli täysin samanlainen pohja, tiedän että asunnosta tulisi vieläkin upeampi. Eleetön, mahdollisimman avoin uusi keittiö ja lämpimän harmaa pieni kotikylpylä puisilla yksityiskohdilla olisi ne jotka näen nykyisten tilalla. Olisipa muuten ihanaa päästä suunnittelemaan juuri tänne kylpyhuoneremontti..!





Hetken verran sain siis ihastella tätä ihanaa asuntoa, joka on kohta jonkun muun koti. Onneksi luottokuvaaja Joona Mäki taltioi nämä hienot kuvat, jotta voimme palata tämän asunnon tunnelmaan vielä uudestaan.



2 kommenttia

  1. Näyttää kauniilta ja levolliselta! :)

    -Ruut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin täällä oli sellainen seesteinen ja rauhallinen tunnelma, ihana paikka :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥