KOKEMUKSET UUDESTA KEITTIÖSTÄ

perjantai 11. marraskuuta 2022
Kaupallinen yhteistyö Cosentinon ja Ylämaan Graniitin kanssa

Reilu puoli vuotta sitten saatiin huokaista helpotuksesta, kun keittiöremontti valmistui. Arki uuden keittiön kanssa on ollut kyllä hyvää ja innostus ruuanlaittoon on ollut ihan uudenlaista. Kun puitteet on kohdallaan, on helppo innostua uusista resepteistäkin. 

Kerron ensin käyttökokemuksia Dekton tasosta, mutta loppuun listaan vielä koko keittiön TOP3 valintaa ja ne asiat joita jäin kaipaamaan, joten kannattaa lukea loppuun. Meille uusittiin siis koko keittiö jääkappipakastinta lukuunottamatta.


Jo keittiötä suunnitellessa tason valinta osoittautui yhdeksi isoimmaksi valinnaksi. Minulla oli ollut jo pitkään suunnitelma keittiön mallista enkä kaapistojen väriksi tähän tilaan osannut ajatella muuta kuin valkoista, joten "se jokin" tuotaisiin tähän tilaan tasojen avulla. Kaksi isointa kriteeriä alkuun oli tason helppohoitoisuus ja näyttävyys. Kyllä, tason ulkonäkö oli myös minulle merkityksellisessä roolissa, sillä olenhan ikuinen esteetikko. Ja kukapa ei nauttisi kauniista tiloista..!

Markkinoilla on paljon, siis oikeasti paljon erilaisia vaihtoehtoja tasoksi, mutta kun olin noiden omien kriteerien lisäksi päässyt tutustumaan eri tasojen ominaisuuksiin, ylivoimaisesti parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui Dekton. Sen kanssa ei tarvitsisi huolehtia mistään ja lisäksi kiiltävä Dekton Helena malli oli jo vienyt sydämeni ♥
Ja todentotta, puolen vuoden käytön jälkeen voin todeta käsi sydämellä, sen huolettomampaa tasomateriaalia ei ole. Ja se on se juttu, miksi valitsisin Dektonin aina uudestaan. Se ei ime rasvaa, ei likaa, ei nesteitä, vaikka ne jättäisi tasolle yön yli. Taso on siis joka käyttökerran ja siivouksen jälkeen aina kuin uusi. Kiiltävä taso on myös hyvin helppo puhdistaa. Tätä huolettomuutta keittiön tason kanssa en voi ylistää tarpeeksi, se on joka euron arvoista. Ja Dektonilla on huikea 25 vuoden takuu, joten huippuominaisuudet eivät ole pelkkää puhetta.

Lisäksi yksi Dekton materiaalin huippuominaisuus on se, että se  kestää myös kuumuutta. Tämä on ollut hyvä ominaisuus, sillä kun kokatessa monesti se liesi on varattu kattiloille, voi kuumat astiat nostaa uunista suoraan tasolle, ilman erillisiä alusia. 

Ainoa "haittapuoli" on se, että nyt haluaisin lisää Dektonia :D Koska meillä syödään jatkuvasti myös olohuoneessa, unelma olisi Dektonista tehty sohvapöytä.  Nykyinen marmorinen sohvapöytä on valitettavasti on imenyt itseensä rasvaa ja likaa. Jos kiinnostuit kaikenkestävästä sohvapöydästä, kannattaa käydä tutustumassa Ylämaan Graniitin avaamaan Ylämaan Shop -verkkokauppaan, sieltä niitä Dekton pöytiäkin saa ♥ 

Miten Dekton on sitten niin täydellinen. Lyhyesti kerrottuna, Dekton on tekninen erittäin tiivis kivi. Tästä linkistä pääset lukemaan lisää.

No sitten, keittiön TOP3! Kuten varmasti jokainen keittiönsä remontoinut tai suunnitellut tietää, on valikoimaa joka asiassa paljon joten aika monesti valinnat tuntuivat loputtomalta suolta. Mutta kun tarpeeksi jaksoi perehtyä, saatiin tehtyä hyviä valintoja, juuri meille sopivia. 

Kolme parasta valintaa tulee tässä: 

Induktiotaso integroidulla liesituulettimella, tilavan altaan ja monipuolisen hanan yhdistelmä sekä Dekton taso. Kaikki niin toiminnallisia, käytännöllisiä ja kauniita.

Yleisesti täytyy kyllä myös todeta, että yhtään huonoa valintaa ei tullut näköjään tehtyä sillä kaikki on toiminut moitteettomasti. Boschin kodinkoneet on olleet ihan huippuja, uunissa saa tehtyä niin mehevää ja maukasta ruokaa ja messinkiset allas ja hana ilahduttaa joka päivä. Erityisen mahtava on ollut tuo kärkikolmikkoonkin päässyt induktiotaso. Liesituulettimen teho on siinä ihan ällistyttävän hyvä. Ei ole minkäänlaisia käryjä enää, joita todellakin jäi entisestä perinteisestä mallista. Lisäksi koska se palauttaa poistoilman huoneilmaan, se ei tarvitse erillistä korvausilmaa eikä täten ole ongelmaa pitää samaan aikaan takassa tulia ja käyttää liesituuletinta. Kyllä, tämä oli ennen ongelma. Ja pakko vielä mainita, että meillä on ihan mahtavan paljon työskentelytilaa tasojen ääressä, onnistuu isommatkin kokkailut. Tuosta laskutilan määrästä en enää tinkisi.

No jotain jäin kuitenkin kaipaamaan. Roskakaappi kaipaisi vielä vähän tuunausta eikä kolme jäte-astiaa riitä kunnolla kierrätykseen, joten tähän pitäisi keksiä kotona joku toimiva systeemi. Budjetin vuoksi säästettiin vanha side by side jääkaappi, mutta oikeasti olisin halunnut tähän integroidut kylmälaitteet jotta kokonaisuus olisi visuaalisesti viimeistelty ja näitä kaipailen edelleen. Mutta kaiken kaikkiaan uusi keittiö on ollut aivan ihana, parantanut arjen sujuvuutta ja lisännyt ruuanlaittoa. Ja mikä tärkeintä, tiedän että tämä keittiö kestää käyttöä ja aikaa ♥

Kysy ihmeessä jos tuli jotain kysymyksiä mieleen. 
Täältä voi lukea aiemmat yhteistyöjulkaisut keittiöremonttiin liittyen


Kiitos kun luit ♥Lisää kuvia keittiöstä ja kodistamme instagramissa @jaana_karhu 

4 kommenttia

 1. Kaunis keittiö. Älä hanki integroituja kylmälaitteita. Meillä jää-viileäkaappi aiheutti vesivahingon vaikka ei ollut integroitu ja tarkkana ihmisenä otin kaapin pois kolostasn säännöllisesti imurointia varten, joten huomasin nopeasti, että lauhdutyssäiliöön ei mahtunutkaan haihtuva vesi, Vahinko olisi ollut paljon pahempi, jos kaappi olisi ollut inegroitu.
  Minun unelmakeittiössäni on kaksi allasta. On kätevä kun toisessa voi pestä juureksia, kuoria yms. Ja toinen allas on puhdas puoli. Aiemmassa keittiössäni oli ns. Puolitoista allasta mutta vaihdoin sen kahteen normaalikokoiseen ja olen todella tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, että integroidussa kylmälaitteessa tuo vahingon huomioiminen onkin mahdollisesti vaikeampaa. Itsellä ei tästä kokemusta joten en osannut edes ajatella. Integroitujen kylmälaitteiden ohella yksi haave on festivon yhdistelmä, josta löytyisi jääkaappi, pakastelokero sekä viinikaappi, se olisi täydellinen!

   Poista
 2. Tuo taso on kyllä upea! Ja hyvä että on huoleton, ettei ime itseensä vaikka tomaatin tai punaviinin väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se 😍 Ja ei tosiaan ime yhtään mitään, ei haittaa vaikka yöksi jäisi punajuuri, viini tai mustikkatahra johonkin. Kaikki lähtee 👌

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥