ASUNTOMESSUT NAANTALISSA

sunnuntai 17. heinäkuuta 2022
Naantalin Asuntomessut on nyt avattu ja alueelle pääsee katsomaan näitä kauniita koteja 14.8.2022 saakka. Näillä  messuilla vierailua voin kyllä suositella, kohteet oli huolellisesti toteutettuja ja omalla tavallaan hyvin helposti lähestyttäviä.

Itse näen työssäni paljon erilaisia koteja, joten uskon että pystyn hyvin peilaamaan messukoteja "tavallisiin" koteihin. Vaikka messukoditkin ovat tietysti tavallisten ihmisten koteja, on kokonaisuus ihan erityinen kattaus sisustamisen ja rakentamisen trendejä sekä laadukkaita materiaaleja ja ratkaisuja. Toivottavasti näistä kuvista on teille iloa, niitä kannattaa katsoa huolella, sieltä löytyy paljon kaikkea mielenkiintoista, ihania ideoita ja kauniita yksityiskohtia!
Messukodeista löytyy kattavasti tietoa lehdistä sekä somesta, joten itse ajattelin poimia tähän omia havaintoja messuilta. Minkälaisia trendejä näkyi ja minkälaisia materiaaleja oli käytetty paljon.

Minimalistinen tyyli

Ensimmäistä kertaa koskaan näin asuntomessuilla useamman kohteen, jossa oli noudateltu minimalistista tyyliä rakentamisesta lähtien. Ja tämä jos jokin ilahdutti kovasti. Minimalistinen tyyli ei tarkoita pelkästään vähäistä määrää tavaroita, vaan ratkaisuja joiden eleettömyyteen on nähty vaivaa laadukkaalla viimeistelyllä. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi listattomat tilat, sisäänliukuvat ovet, epäsuora valaistus ja veistokselliset rakenteelliset ratkaisut, katsokaapa vaikka noita upeita ennennäkemättömiä portaita. Vähemmän on monesti enemmän, kun halutaan tehdä kaunis tila minimalistiseen tyyliin. 
Minimalistisen tyylin lisäksi oli vaikutteita trendikkäästä, mutta lopulta niin suomalaisestakin japandi tyylistä, jossa skandinaavinen ja japanilaistyylinen sisustus kohtaavat. Yleisesti ottaen messujen tyyli oli hyvin klassinen ja ennen kaikkea aikaa kestävä, joka oli hyvin ilahduttavaa. Paljon kauniita tiloja!


Puun käyttö

Suomalaisessa rakentamisessa osataan käyttää puuta monella tavalla ja se kyllä näkyi messuilla kauniisti. Sisustamisen yksi kuumimmista trendeistä on jo jonkin aikaa ollut erilaisten rimojen käyttö ja messuilla olikin mukavasti erilaisia variaatioita tästä trendistä, tuoden samalla lisää ideoita ja käyttökohteita rimoituksille. 


Erilaisia puulajeja ja sävyjä oli myös yhdistelty rohkeasti hyvin onnistuneesti. 


Ja yhtenä huomiona täytyy todeta, että se pähkinän sävy on todella tullut mukaan sisustuksen trendeihin. Muutama vuosi sitten se jo nähtiin ja aluksi sitä vähän kauhisteltiin, mutta nyt se on jo niin luonteva ja kaunis osa monessa kodissa.

Pakko myös mainita, että näissä kolmessa seuraavassa kuvassa on molemmissa Dekton tasoa. Tuota alempaa Dekton Argaa harkitsin meillekin ♥ Se on upea!

Luonto ja ympäristö

Naantalin Asuntomessuilla on luonto hyvin vahvasti läsnä, sillä käytännössä joka kohteen ikkunoista avautuu uskomattomat maisemat. Aivan kuin upeat kalliot ja maisemat olisi olleet osa jokaisen talon sisustusta. Luonto näkyi myös sisustuksen yksityiskohdissa ja monessa kohteessa olikin hyvin maanläheiset sävyt.  

Lisäksi, varmasti myös upean luonnon inspiroimana, ulkotilojen viihtyvyyteen oli panostettu mukavasti. Kesäkeittiöitä, ulkotulipaikkoja ja poreammeita näkyi paljon. Poreammeet ovat yleistyneet hurjasti ja messuillakin varmasti valtaosalla oli sellainen.

Muita havaintoja

En ole keittiösuunnittelija, mutta voisin sanoa että keittiötrendien uusinta uutta on ruokakomero, pantry. Näitä nähdään monesti ulkomaisissa sisustusohjelmissa, joten onpa mukava että se on poimittu mukaan suomalaiseen rakentamiseen. Ruokakomeron tarpeellisuus syntynee avokeittiöiden suosiosta, jossa kaivataan ehkä enemmän suojaista tilaa kaikenlaisille tarvikkeille ja toisaalta se saattaa olla jatkumo esimerkiksi aamiaiskaapin suosiolle. Kaivataan lisää käytännöllistä säilytystilaa, jonka saa tarvittaessa siististi suljettua katseilta. Menneinä vuosikymmeninä keittiöistä on kyllä löytynyt kylmiöitä ja jopa apukeittiöitä, erityisesti 70-luvun taloista, mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan yleistyvätkö nämä ruokakomerot tulevina vuosina kuten aamiaiskaappi teki.


Useammassa kohteessa oli myös upeita ja kookkaita laattoja kosteissa tiloissa. Tämä on mielestäni kiva suuntaus, kun selvästi suomessakin aletaan valitsemaan rohkeampia materiaaleja. Lisäksi oli monia upeita allasratkaisuja..! Lisäksi näkyi kivoja listoitusideoita ja pystyipä messuilta saamaan myös hyviä diy ideoita sisustukseen.


Messuilla oli myös huomattavan upeaa arkkitehtuuria. Veistoksellisia taloja, mutta myös oivaltavia pohjaratkaisuja. Lisäksi sanoisin, etten nähnyt yhtään "ylisuurta" taloa vaan neliöt oli oikeastaan aika maltillisia ja samalla niillä oli saavutettu paljon ♥Vielä lopuksi täytyy mainita saunat, onhan kyse suomalaisista asuntomessuista. En tainnut nähdä juurikaan pihasaunarakennuksia, ainakaan avoimena yleisölle, se oli ehkä vähän yllättävää mutta toisaalta tontit huomioon ottaen ymmärrettävää. Saunat oli melko samantyylisiä, mutta oli pari yllättäjää. Tämä ensimmäinen oli mielestäni messujen upein sauna ja mustat lauteet olivat isoon saunaan täydelliset. Huomatkaa myös missä kiuas on ja kuinka se on kauniisti upotettu paikalleen.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥