KOTI TUOKSUILLA VAI ILMAN?

tiistai 24. syyskuuta 2019
Erilaiset tuoksut jakavat kyllä omankin mielipiteen kahtia, mutta sitäkin paremmalla syyllä voisin siitä sanasen tai pari kirjoittaa. Kahtia ajatukset jakautuvat sen vuoksi, että toisaalta rakastan tietyntyyppisiä tuoksuja jotka muistuttavat jostain, mutta samaan aikaan jotkut tuoksut aiheuttavat välittömästi migreenin.


Omassa kodissahan on helppo elää tuoksuherkkänä, kun kaikkeen pystyy vaikuttamaan, ongelmia tulee yleensä kodin ulkopuolella. Kotona pyykit pestään hajusteettomilla pyykinpesuaineilla ja muutenkin kaikki pesuaineet valitaan tuoksujen perusteella. Luonnollisesti myös kosmetiikan pitää olla tuoksultaan sopivaa. Kaikki ei tosiaankaan ole meillä hajusteetonta, mutta tuoksussa ei saa olla sitä migreenin laukaisevaa tekijää, joten kaikki uudet tuotteet on varovasti nuuhkittava ostovaiheessa. 

Samasta syystä meillä ei juuri ole ollut tuoksukynttilöitä, mutta olen huomannut että niitäkin on nykyään niin erilaisia että siinä missä toinen kynttilä aiheuttaa kamalan päänsäryn, saa toinen huokailemaan ihastuksesta.Tuoksut herättävät myös tunteita ja ainakin omalla kohdallani tietynlaiset tuoksut herättävät muistoja. Tämä Luhdan ihana tuoksukynttilä vei minut välittömästi lapsuuteen, mökille, kesäpäivään, jossa minua ympäröi vanha metsä, saunamökki ja kuuma aurinko. Sitähän sanotaan, että ihmiset valitsevat jopa elämänkumppanin tuoksun perusteella, joten miksipä ei tuoksut voisi vaikuttaa pienemmissäkin päätöksissä. Joku tuoksu tuntuu oikealta ja toinen ei.Kodin tuoksut liittyvät myös puhtauteen ja raikkauteen, joten siksikin niihin tulee itse kiinnitettyä huomiota. Raikas huoneilma ja hennot tuttujen siivousaineiden tuoksut luovat välittömästi tunteen puhtaasta kodista, johon on hyvä käpertyä. Lisäksi näin koiran omistajana pidän erityisen huolen siitä, etteivät esimerkiksi matot ala haisemaan koiralle. Meillä pyykinpesukone on hyvin aktiivisessa käytössä ja siellä pestään kaikkea mitä pystyy, jotta koti pysyisi raikkaana. Siivousliinat ja mopit yms. pestään luonnollisesti joka käyttökerran jälkeen. Voisinpa sanoa, että puhdas koti on paras tuoksu jonka haluaisin pullottaa huonetuoksuksi. 

Miten teillä? Käytättekö huonetuoksuja tai tuoksukynttilöitä? Vai mennäänkö neutraalilla tuoksupaletilla kuten meillä? Ja onko siellä muita tuoksuherkkiä?


4 kommenttia

 1. Mä en ole tuoksuherkkä siinä mielessä, että saisin migreenin tms mutta en tykkää mistään ylimääräisistä tuoksuista kotona. Pyykkikin pestään hajusteettomalla pesuaineella. Kun kerran olin lainannut jotain vaatetta jollekulle ja sain sen takaisin hajustetulla pesuaineella pestynä, mun piti laittaa se uudestaan pyykkikoneeseen koska se haisi niin voimakkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ihan sama juttu! Tuoksu sellaisessa pestyssä vaatteessa tuntuu todella voimakkaalta, kun itse on tottunut pesemään hajusteettomilla. Pesuun menee sellaiset täälläkin. Itse käytän kuitenkin huuhteluainetta, jossa on mieto tuoksu, ainakin silloin tällöin :) Se ei aiheuta migreeniä, ainakaan toistaiseksi.

   Poista
 2. Ja minä käytän pyykki etikkaa pari korkillista huuhteluaine lokeroon niin tulee tuoksuton raikas pyykki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykkietikkaa en olekaan koskaan kokeillut! Sitä voisikin kokeilla, olen kuullut pelkkää hyvää :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥