Meillähän tehdään yleensä ihan perinteistä "suomalaista" pizzaa. Taikina kaulitaan pellille sopivaksi, pohjalle aina tietenkin se ketsuppi, päälle kohtalaisesti täytteitä, juustoraastetta ja sitten uuniin. Tuossa joku aika sitten päädyin kokeilemaan vähän erilaista pizzareseptiä ja ai että kyllä kannatti!
Osa salaisuutta oli tehdä erilainen pohja ja pitää täytteet yksinkertaisena, mutta ihan parasta tässä oli se itse tehty tomaattikastike eli pomodoro. Ja se olikin yllättävän helppo homma. Minä kun olen näiden helppojen reseptien ystävä :)
Ja tässä tulee ohje:
2 rkl neitsytoliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
Hyppysellinen cayennepippuria
(minä laitoin mitä kaapista löytyi, eli vain chilijauhetta)
400g tuoreita, hyvin kypsiä tomaatteja soseutettuna sauvasekoittimella
½ tl suolaa
Mustapippurirouhetta
Hyppysellinen sokeria
1 tuoreen basilikan verso
Kuullota oliiviöljyä ja valkosipulimurskaa noin puolen minuutin ajan ja lisää joukkoon cayennepippuri.
Lisää tomaattisose, suola, mustapippuri ja sokeri, kiehauta sekoittaen, jonka jälkeen kiehuta hiljalleen 20-30 minuuttia.
Basilika lisätään viisi minuuttia ennen valmistumista.
Täytteeksi laitoin itselleni tomaattikastikkeen lisäksi vain mozzarellaa ja pestonokareita. Kuuman pizzan päälle sitten rucolaa ja heti syömään. Myös rucola on ihan välttämätön ainesosa, joten sitä ei kannata jättää pois. Se tuo todella hyviä makuja pizzaan ja parantaa kokonaisuutta!
Tämän ohjeen bongasin täältä Domestic Goddezz blogista, josta näytti löytyvän muitakin herkullisia reseptejä!
Ei kommentteja
Kiitos kun kommentoit ♥