Avokado-vuohenjuustohampurilainen

torstai 1. elokuuta 2013
Pisin otsikko ikinä :)
Mutta myös herkullisin!

Tämä herkkuhampurilainen syntyi jääkaapista löytyvistä tarpeista. Eiliset omatekoiset jauhelihapihvit ja aiemmasta grillauskerrasta jääneet hampurilaissämpylät pääsivät hyötykäyttöön. Aivan mieletön kombo syntyi siis seuraavista aineksista:

Jauhelihapihvit
Hampurilaissämpylät
Avokado
Tomaatti
Salaatti
Cheddarjuustoviipale
Pehmeä vuohenjuusto
Chili(tomaatti)kastike

Viipaloi tomaatti ja kuorittu avokado. Levitä paistetun pihvin päälle reilu teelusikallinen pehmeää vuohenjuustoa. Kokoa ja lisää muut täytteet. Niiiiin hyvää!



Suosittelen kokeilemaan. Varmasti hyvää myös kaupan jauhelipihveillä, mutta
pihvien tekeminen on itselläni muutenkin muuttunut täysin. En tee enää perinteistä korppujauhojen turvottamista ja sipulien kuullottamista, vaan laitan suoraan kaikki ainekset sekaisin hyvin vapaalla kädellä maustaen. Nämä pihvit tein seuraavalla ohjeella ja paistoin pannulla:

400 g naudan jauhelihaa
vajaa desilitra korppujauhoja
1 tl jauhelihamaustetta
1-2 tl valkosipulimurskaa
0,5 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
noin 1 dl kermaa

Jospa näistä vinkeistä on jollekin muullekin hyötyä!
Herkullisia hampurilaishetkiä!

2 kommenttia

  1. Rakastan avocadoa ja työnnän sitä nykyään lähes joka paikkaan, mutta hamppareihin en olekaan vielä kokeillut :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥