MITÄ KUULUU NELJÄN DIEETTIVIIKON JÄLKEEN

maanantai 4. helmikuuta 2019
Nopean aineenvaihdunnan dieetti on nyt ohi ja nyt on aika katsoa tuloksia. Ainakin osaa teistä selkeästi kiinnosti tämä aihe, joten siksi kerron mielelläni mitä nyt kuuluu! Vastapainoksi sisustuksellisia kuvia lauantailta, kun aurinko paistoi niin kauniisti ♥ Jos nyt luet aihetta ensimmäistä kertaa, pääset lukemaan ensimmäisen kirjoituksen tästä.



Haluan vielä ennen tuloksia kertoa miksi valitsin juuri tämän ruokavalion. Ennen kaikkea minua kiinnosti parantaa omaa hyvinvointia ja kohentaa omaa terveyttäni. Halusin aloittaa painonpudotuksen puhtaalla ruokavaliolla ja olenkin jo vuosia kaivannut tällaista tietoa, mitä tämä kirja tarjoaa. Teitä on varmasti muitakin, joiden kilot eivät vain liiku vaikka mitä tekisi. Oma kilpirauhaseni ei toimi normaalisti, joten sillä on varmasti ollut suuri merkitys kaikkeen. Sen vuoksi ja ihan oman yleisen hyvinvoinnin takia, halusin tietää mitä syödä ja miksi. Kun sain oikeanlaista tietoa, tuntui kaikki todella järkevältä ja oikealta. Vaikka ruokavalion noudattaminen on vaatinut tarkkaavaisuutta, vaivannäköä ja joka päivä kirjan kertaamista, on se silti ollut melko helppoa kun on ymmärtänyt sen pointin. Olo koheni ja paino putosi. Jos en olisi kunnolla lukenut tätä kirjaa ja olisin vain yrittänyt noudattaa taulukoiden ohjeita, olisin ollut hukassa.



No mikä sitten muuttui neljän viikon jälkeen?



Näinkin lyhyessä ajassa paino putosi 7,5 kiloa, joka on ihan hurjan paljon. Ja olen tuosta saavutuksesta todella iloinen! Seuraavalla salikäynnillä täytyy kyllä etsiä käsiinsä seitsemän kilon verran vapaita painoja, voin kuvitella että siinä vaiheessa tuo määrä konkretisoituu kunnolla.

Lisäksi muita hyötyjä on tullut roppakaupalla. Unenlaatu on parantunut huomattavasti. Olen ollut aamuisin selkeästi levänneempi ja energiaa on riittänyt ihan eri tavalla. Päänsäryt ovat vähentyneet merkittävästi ja koen, että syömälläni ruualla on ollut iso merkitys pääkipujen määrään. Vaikka edelleen painiskelen iho-ongelmien kanssa, ihonkin kunto on yleisesti ottaen parantunut. Ruokavalion ansiosta syöminen on ollut säännöllistä ja minulla on aina ollut töissä mukana eväät. Miten paljon se onkaan helpottanut päiviäni. Makean himo hävisi kokonaan ja voitteko uskoa, jopa pensasmustikat alkoivat maistua liian imeliltä. Vaatteet solahtaa päälle ja kaapista löytyykin yhtäkkiä vaihtoehtoja, kun aiemmin on tuntunut että mikään ei enää istu. Lisäksi jääkaappi on ollut koko ajan täynnä tuoreita kasviksia ja hedelmiä ja koko perhe on samalla syönyt terveellisemmin! Niin ja vielä yksi erittäin tärkeä muutos, verenpaineeni tipahtivat uskomattoman hyvälle tasolle ♥



Ihan helppoa ei aina kuitenkaan ollut ja vaikeuksia oli pari erilaista. Ensimmäinen niistä oli kahvista luopuminen jonka vuoksi päätäni särki ensimmäisen viikon. Kahvista luopumisen tuska kesti onneksi vain viikon ja sen jälkeen en ole kaivannut kahvia ollenkaan. Tässä mietin, kannattaako sen juomista edes aloittaa uudestaan. Toinen vaikea paikka oli lihan syöminen. Koska tässä ruokavaliossa on kaksi tiukkaa proteiinipäivää, meinasi lihan syöminen tulla korvista ulos ja silloin olin vaikeuksissa. Dieetissä ei käytetä maitotuotteita eikä kasvisproteiinit ollut juuri noina päivinä sallittu, joten mieleisen proteiinin lähteen löytäminen oli välillä tuskaa. Syön lihaa, mutta en koskaan suuria määriä. Myös kasvissyöjille oli omia ohjeita tähän dieettiin, joten taidan soveltaa niitä jatkossa.



Tässä vaiheessa olen tauon edessä ja palaan normaaliin ruokavalioon, ainakin hetkeksi. Aion käydä tämän dieetin vielä toisenkin kerran läpi jotta pääsisin tavoitepainooni, mutta ennen kaikkea aion tehdä tästä osan normaaleja ruokailutottumuksia. Tärkein, minkä otan tästä mukaani, on eväiden tekeminen töihin mukaan. Se jos mikä auttaa minua jatkossakin. Olen myös tutustunut uudella tavalla ruokaan ja ihan uusiinkin ruoka-aineisiin. Olen keksinyt lukuisia terveellisimpiä vaihtoehtoja prosessoidulle välipaloille ja oppinut käyttämään kasviksia monipuolisemmin. Yleisesti ottaen annoskokoja pitää jatkossa pienentää, mutta syötävä on 3-4 tunnin välein.




Sanonta "olet mitä syöt" on täyttä totta ja nyt juuri tunnen olossani sen, että olen syönyt todella hyvin..!

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥