Äitiyspakkaus 2014

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Vaikka meille ei olekaan syntymässä esikoinen, päätin silti valita äitiysavustukseksi äitiyspakkauksen. Toisen lapsen syntymän kohdalla valitsin avustuksen rahana, joka on 140 euroa. Silloin se oli tietenkin järkevämpää, koska tytöillä on vain 1 vuosi ja 2 kuukautta ikäeroa. Mutta silti jäi vähän harmittamaan, sillä rahasumma "katoaa" helposti vaikka ruokakauppareissulla eikä siitä jää mitään pysyvää muistoa. Nyt minulle oli siis selvää, että valitsen pakkauksen.



IMG_5933.jpg



Pakkaus tuli postissa ja täytyy kyllä todeta sama, minkä olen lukenut jo muualtakin. Kovin on "poika" sävytteinen tämä uusi pakkaus ja ilmeisesti myös edellinenkin oli. Minua se ei haittaa, sillä pidän tytöilläkin kaikkia värejä. Tosin ihan pienistä vauvoista ei monestikaan huomaa onko kyseessä poika vai tyttö, joten vaatteilla on silloin vähän merkitystä. Miten iso merkitys lapsen vaatteiden värityksellä on teille? Voiko tyttövauva käyttää vaaleansinistä? :) Minun mielestä voisi, jos mukana on myös jotain tyttömäistä, mutta poikavauvalla en taas näkisi vaaleanpunaista :)



En ole tainnut mainita kumpi meille on tulossa??



Taidetaan pitää se salaisuutena syntymään asti ♥



IMG_5939.jpg



Itse laatikko on kivan pirteä. Huppupyyhe on ihanan pehmeä ja harsojakin tuli. Tosin vain kaksi harsoa, joka on todella vähän. Niiden lisäksi on sitten itse ostettava lisää, ehkäpä sitten jotain kivan värisiä? :) Vuonna 2010 saadussa pakkauksessa oli varmaan seitsemän harsoa.



Makuupussin kuosi on melko monelle tuttu Finlaysonin Aappa-kuosi. Pussilakanassa on ihan kivoja valko-turkooseja ötököitä :) Aluslakana on valkoinen ja yksivärinen.



IMG_5946.jpg



IMG_5948.jpg



Toppapuku on ihan kiva ja turkoosi vanupuku ihan ylisöpö! Nämä on sitten vähän isommalle vauvalle, mutta ehkäpä juuri sopivasti ensi syksynä pääsevät käyttöön.



IMG_5952.jpg



IMG_5957.jpg



IMG_5962.jpg



IMG_5964.jpg



Vaatteissa on ihan tavallisia valkoisia ja hillittyjä yksivärisiä vaatteita ja sitten vähän retrompaa. Itse en ole retrokuosien ylin ystävä, mutta tietyssä määrin ovat kivoja.



IMG_5969.jpg



Ja nämä turkoosit ovat niin ihania! Turkoosista kun tykkään.



IMG_5972.jpg



IMG_5978.jpg



Kestovaippoja en ole koskaan käyttänyt, joten tämä yksi paketin mukana tullut jäänee meillä käyttämättömäksi. Mutta täytyy kyllä mainita, että huomattava parannus niihin kestovaippoihin mitä tuli siinä neljän vuoden takaisessa pakkauksessa. Löytyykö sieltä lukijoista kestovaippojen kannattajia?



Tämän vuoden äitiyspakkauksen uutuustuote oli kuolalappu, joka toiminee sitten ruokalappuna alussa. Kun en ole koskaan pitänyt näitä kuolalappuja lapsillani.. :) Varsinainen ruokalappu on tässä pakkauksessa tuo alimmaisena näkyvä vihreä liina.



Äitiyspakkauksen laatikkohan on tarkoitettu myös vauvan ensisängyksi, joten siinä tulee mukana vaahtomuovipatja. Oletteko te käyttäneet vauvoillanne näitä ensisänkyinä? Meillä vauvat on laitettu heti alusta asti pinnasänkyyn ja siinä sitten pienennetty alaa pehmeillä peitoilla.



Voi että, kohta meillä taas tuoksuu vauva.. ♥



IMG_5985.jpg



Lisää tietoa pakkauksesta



http://www.kela.fi/aitiyspakkaus

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥