Tuoliunelmia

torstai 31. heinäkuuta 2014

Olen jo melko pitkään miettinyt minkälaiset ruokapöydän tuolit meille voisi muuttaa. Nykyiset ovat tulleet jo tiensä päähän ja niiden kanssa saa tuskailla joka päivä. Tokihan ne täyttävät tarkoituksensa olla istuimina, mutta niissä on liian monta ärsyttävää seikkaa. Jalat raapivat lattiaa tai alusmattoa, ne ovat raskaat ja keinonahka on kulunut jo huonon näköiseksi. Ja koska olisi ihan oikeasti ihanaa katsella niiden sijaan joitain oikeasti kauniita tuoleja, on uusille tuoleille paikka auki.



En ole varsinaisesti etsinyt uusia tuoleja, vaan jo pidempään laittanut korvan taakse hyviä vaihtoehtoja. Ja tässä niitä teillekin nähtäväksi.



Ensimmäisen kuvan tuolit ovat designtuoleja eli siitä kalliimmasta päästä. Kartellin tuotteita meiltä löytyy useampia, joten Masters-tuoli mustana tai valkoisena sopisi meille oikein hyvin. Pitää tunnustaa heti alkuun, että tällä hetkellä tämä Masters on hyvin vahvoilla minun vaihtoehdoissa uusiksi tuoleiksi. Mutta, siinä on yksi mutta.. En millään raskisi hankkia kaikkia kuutta tuolia kerralla, joten niiden kokoon saamista pitäis vähän odottaa.



Sama pätee kyllä Calligariksen Parisienne tuoliinkin, mutta hyväähän kannattaisi odottaa vai mitä? Parisienneen ihastuin viimeisimmällä Decora-vierailulla, jossa näin nämä tuolit savunharmaana.



 



tuolit1.jpg



Toisessa kuvassa on edullisempia vaihtoehtoja Etolasta. Elisabeth tuoli on selvä kopio Kartellin Victoria Ghostista. Nehän olivatkin minun unelmatuolit siihen asti kunnes koeistuin ne. Victoria Ghost on vain 38 cm leveä, joka on tosi vähän ruokapöydän tuolille. Tämä kyseinen kopio on 45 cm leveä (kuten myös Askossa myytävä malli Igloo).



Miss Bibi on kaunis ja siro vaihtoehto. Tämä taitaa jäljitellä Calligariksen Wien tuolia. Maya tuoli näyttää yksinkertaisen kauniilta ja myös ajattomalta. Sen simppeli muotoilu sopisi meille kyllä hyvin.



 



tuolit2.jpg



Kolmannessa kuvassa on Ikean vaihtoehdot. Ikeassakin näyttää olevan monia kivoja tuoleja, mutta nämä kaksi mallia voisi sopia meille. Tobias tuolissa olisi tuota kirkasta muovia, mutta jotenkin se kuitenkin näyttää raskaalta. Urban tuoli näyttää tosi kivalta, ilmavalta ja yksinkertaiselta. Siitä kyllä puuttuu se vau-faktori kokonaan.



 



tuolit3.jpg



Neljännessä kuvassa on sitten vanhaa designia, jota voisi löytää edullisestikin käytettynä. Ovatko nämä wieniläistuolit nyt taas jotenkin trendikkäitä vai olenko muuten vain kiinnittänyt nyt näihin huomiota? Kun olen itse alkanut näistä haaveilemaan, on niitä tullutkin aika monessa blogissa vastaan. Ei kyllä mikään ihme, sillä ovathan nämä todella klassisen kauniita.



 



tuolit4.jpg



Mitäs mieltä olette näistä tuolikaunottarista? Onko kenelläkään kokemusta mistään näistä? Tuolien osto on jossain vaiheessa edessä, joten myös myytävänä olevat yksilötkin kiinnostavat :)



 



(Kuvien lähteet / linkit tuotteisiin oranssilla, eivät ole mainoslinkkejä)

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit ♥