VUOHENJUUSTO QUESADILLA + MUITA TEX MEX HERKKUJA

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Minä rakastan texmex ruokaa. Erityisesti tacot ja tortillat kuuluvat meidän vakioherkkuihin, mutta välillä tehdään muitakin tex mex herkkuja. Viikko sitten tein meidän kisastudioon meksikolaisen menun, josta oli helppo syödä tv:n ääressä. Etsin reseptejä ja käytin vanhoja tuttuja ja sitten loin ihan vahingossa aivan mielettömän herkullisen vuohenjuusto quesadillan! Eli jos olet vuohenjuuston ystävä, ota tämä resepti kokeiluun. Alla myös ohje täytettyihin nachoihin ja linkki sivustolle, josta löytyy paljon lisää ihania reseptejä :)


Vuohenjuusto Queasadilla

2 tortillalettua
levitettävää vuohenjuustoa
cheddarjuustoraastetta
salsaa
persiljaa

Levitä vuohenjuustoa haluamasi määrä molemmille tortillaletuille. Ripottele toisen päälle lisäksi cheddarjuustoraastetta, lusikoi sinne tänne salsaa ja heitä päälle vielä vähän tuoretta persiljaa. Laita toinen tortillalettu päälle siten, että kaikki täytteet ja juusto jää sisälle. Paista keskilämmöllä muutama minuutti molemmin puolin ja quesadilla on valmis. Näiden tekemisessä oikeastaan vain mielikuvitus on rajana, joten tämä on helppoa ruokaa.




Täytetyt Nachot

Pyöreitä maissilastuja
Täyte1: tonnikalaa, sweet chili kastiketta, creme fraiche
Täyte2: jauheliha, tacomauste, creme fraiche
Juustoraaste

Valmista täytteet. Sekoita tonnikalan joukkoon haluamasi määrä sweet chili tms. kastiketta ja lisää creme fraiche. Esimerkiksi yhtä tonnikalapurkkia vastaan 0,5 dl kastiketta ja 80g creme fraichea. Myös smetana käy.

Paista jauheliha ja mausta se tacomausteseoksella. Sekoita kypsän jauhelihan joukkoon creme fraiche. Esimerkiksi 200 g jauhelihaa ja yksi purkki creme fraichea.

Asettele nachot pellille leivinpaperin päälle ja laita niihin täytteitä. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 5-10 minuuttia.



Näiden lisäksi tarjolla oli enchiladat, coleslawta, guacamolea, juustodippiä, salsaa ja nachoja.

Yksi blogini suosituimmista postauksista on aina ollut Tortillalasagnen resepti, joten tässä linkki myös siihen. Se on niin hyvää, että pitäisiköhän itsekin tehdä sitä tänään..!









6 kommenttia

  1. Ihania herkkuja olet tehnyt, nousi ihan vesikielelle. Kivaa viikonloppua sinne täältä aurinkoisesta Torniosta!!!

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi hyvältä ja herkulliselta. Ai että vesi kielellä tässä luin tuota juttua:)ja ainahan minä ruoka ohjeitasi kokeilen, nam. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Erityisesti noita quesadilloja kannattaa kokeilla :)

      Poista
  3. Oi mitä herkkuja! Pitää muistaa nämä ohjeet kun texmexi-himo iskee:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nämä on ihan kokeilemisen arvoisia. Mutta tacojen suurena ystävänä sanoisin ettei niiden voittanutta kuitenkaan ole ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥