Ideoita pellavasta

lauantai 12. maaliskuuta 2016
Pellava on ollut aina laadukas ja kaunis materiaali, mutta sen suosio on tainnut viime vuosina kasvaa huimasti. Itse olen vähän jäänyt tuosta innostuksesta sivuun enkä ole esimerkiksi koskaan tainnut nukkua pellavalakanoissa. Ainoa kosketus pellavaan sisustuksessa on ollut tämä Annon pellavavarjostin :)

 

Nyt kuitenkin opiskelujen myötä tuli tilaisuus päästä ompelemaan teollisuuskoneilla ja päätin tarttua tuohon itselle vieraaseen materiaaliin. Ja rakastuin. 

Ensin ajattelin että pellava olisi vaikea materiaali ja että todennäköisesti epäonnistuisin sen ompelussa, mutta se olikin hyvin kiitollinen ommeltava! Kun vain kankaan leikkaukset ja silitykset jaksoi tehdä huolella, sen ompelu oli todella helppoa ja lopputulos siisti. 

Ompelin kaksi helppoa tyynynpäällistä tavallisen taskutyynyliinan ohjeen mukaan, mutta niihin on ommeltu nuo ylimääräiset reunat ympärille. 

 

Lisäksi ompelin yksinkertaisen verhokapan keittiöön. Samalla halusin päästä eroon rumasta verhotangosta, joten kiinnitin seinään listan ja verho on kiinitetty siihen tarranauhalla. Helppoa ja siistiä! Harmi vain kun en osannut ottaa huomioon noita kaihtimien säätövaijereita jotka nostaa verhoa ja näyttää siltä että verho on ylhäältä leveämpi.


Ompelin myös kahdeksan lautasliinaa harmaasta pellavasta. Nyt on parempiin kattauksiin viimein oikeat lautasliinat.  



Pellava saattaa siis päästä joskus toistekin ompelujen kohteeksi. Sitten kun vain saisi ommella vielä sillä teollisuuskoneella :)

8 kommenttia

  1. Pellava <3
    Meillä on Annon pellavalakanat ja ne on aivan ihanat! Pöytäliinana pellava on kans hyvä, ei haittaa vaikka on rutussakin (mitä rutumpi melkein niin sen parempi). Sopii laiskalle silittäjälle.

    VastaaPoista
  2. Hei ompa kaunista!

    Valotappa mulle tuota verhojuttua tarkemmin?! Itse tuskailen verho-/verhotankoasian kanssa ok-talo remppamme keskellä kun en ole verhotankojen suurin ystävä... Mitenkä siis tuon toteutit, valaise pöllöä hiukan? :"-D

    homebyl.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Eli verhotangon tilalle kiinnitin seinään listanpätkän (eli esimerkiksi samanlainen lista kuin noissa ikkunanpokissa). Listan täytyy olla pituudeltaan sama kuin verhojen leveys. Verhoon ommellaan tarranauhan toinen osa, ja toinen (liimapintainen) kiinnitetään siihen listaan. Sitten vain verho paikalleen :) Ihanan siisti ratkaisu :)

      Poista
  3. Pellava on kyllä niin ihana materiaali. <3
    Näyttävät upeilta nuo kaikki ompelemasi pellavat.
    Suosittelen lämpimästi hankkimaan petivaatteet siitä matskusta.
    Meillä on kahdet HM Homen pellavat. Hyvä hinta-laatusuhde.
    Nyt haaveilen Familonin uuden Home-malliston vaaleanpunaisista pellavista.
    Kaikissa kettiötekstiileissä pellava on myös aivan lyömätön materiaali.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) HM ja Annon pellavista olen kuullut paljon hyvää, pitänee jossain vaiheessa testata. Mutta tuo vaaleanpunainen pellava kuulostaa aivan ihanalta, pakko lähteä googlettamaan..! :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥