Mökkikuumetta

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015
Minulla on ollut mökkikuume jo ainakin kolmen vuoden ajan. Ja se pahenee kesä kesältä. Eikä sitä yhtään helpottanut vierailu siskon perheen mökillä. Kesämökin hankinta ei tosiaan ole ajankohtainen aihe meidän perheelle, mutta ainahan sitä voi haaveilla. Että sitten joskus.


 Muistelen niitä lapsuuden kesiä, kun yövyttiin perheen pienellä kesämökillä. Tai viereisessä mummolassa ja aamulla sitten riennettiin äidin ja isän luo mökille. Ne kesäaamut ovat jääneet muistiin niin kauniina. Ihan kuin aina olisi paistanut aurinko. Ja aivan kuin koko pitkä kesä olisi ollut joka päivä lämmin.


 Kesämökki tarkoittaisi minulle sellaista rauhallista pesäpaikkaa, jossa voi lueskella päivät lehtiä, olla mato-ongella, syödä uusia pottuja, saunoa ja uida. Niin, eikös olekin aika ruusuinen haavekuva? :) Lasten ollessa pieniä ne oman perheen mökkipäivät saattaisivat olla jotain muuta ja mökin kunnossapito työleiri, mutta nyt ollaankin siinä haaveiluvaiheessa.






 Jos nyt hankkisin kesämökin, en asettaisi sille hirveästi kriteerejä, sillä tahtoisin vain sellaisen pesäpaikan.



 

 Yksi asia on mistä en tinkisi mökin hankinnassa. Sen täytyy sijaita järven tai lammen rannalla. Vesistö kuuluu ehdottomasti siihen sielunmaisemaan, joka on haaveissani. Ajatella nyt, miten ihanaa olisi omistaa se mahdollisuus juosta saunasta suoraan uimaan. Milloin vain haluaisi.


Minkälaisia mökkihaaveita sinulla on? Tai oletko kenties mökin onnellinen omistaja? Vai kuulutko niihin, jotka eivät näe kesämökissä mitään hyvää?

Minä taidan uneksia kesämökistä vielä vähän lisää, sillä unelmia täytyy olla. 
Kesäistä viikonjatkoa! ♥

19 kommenttia

  1. Meillä on mökki järven rannalla ja kyllä täytyy kertoa että mökin hankkiminen on yksi parhaista hankinnoista mitä voi olla. Viihdymme siellä hyvin loma-ajat ja viikonvaihteet aikaisesta keväästä myöhään syksyyn. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, niinpä! Siellä tulisi varmasti vietettyä aikaa ja paljon! Kun se vain olisi tarpeeksi lähellä. Kyllä se joskus meillekin on totta :)

      Poista
  2. Mökkikuumeesta kärsivä täälläkin hei ! Unelmia täytyy olla, muutenhan ei olisi toteutettavaa. Juuri tänään katselimme ihania mökkejä pienellä roadtripillä...haaveiltiin miehen kanssa siitä millainen oma mökki olisi. Tämä kuume on kamala! Onneksi se talvisin hieman laantuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuume on kyllä paha ja kunnon haaveilu saa sen yltymään, kun miettii miten sitä mökkiä sisustaisi, mitä sinne veisi ja mitä siellä tekisi..! Talvisin se tosiaan laantuu :) Mutta ajattelepa miten mukava sinne olisi talvisinkin mennä retkelle, pilkkiä mökkirannassa, laittaa pakkasella takkaan tulet ja paistella makkarat..! :)

      Poista
  3. Ihana mökki, ja ihanat hirsiseinät! <3 Mutta siis, onko niiden kaveriksi laitettu laminaattilattia? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo hirsiseinät ovat niin upeat, ehdottomasti parasta tuossa mökissä. Lattia on laminaattia, miksi ei? Lattiasta olisi kyllä pitänyt ottaa omat kuvat, sillä se oli niin upea. Monta kertaa ihastelin sitä ääneen, epäilemättä kaunein laminaatti minkä olen nähnyt! Siinä on upea kuvio ja pinta ja käy hyvin hirsiseinien kaveriksi.

      Poista
    2. Ai anteeksi, jotenkin heti ajattelin, että se on vahinko, mutta näköjään ihan suunniteltu ratkaisu. Mutta siis henkilökohtainen mielipiteeni on, ettei vanhaan taloon mitään muovia, koska sellaista ei sinne ole alkujaankaan suunniteltu. Tosin en tiedä lattiarakennetta tarkemmin, mutta ihan jo vanhaa rakennusta kunnioittaen, en laittaisi hirsiseinien kaveriksi laminaattia, siksi ei.

      Poista
    3. Ei mitään! Keskustelua pitääkin syntyä, se on jopa suotavaa :) Ajattelinkin, että tarkoitit juuri sitä, että perinnerakentamisen ehdoilla tähän ei kuuluisi laminaatti. Mutta luulenpa, että koska vanhaa lattiaa ei ole voitu säästää, on katsottu järkeväksi laittaa kestävä laminaatti. Mökissä on mm. siirretty keittiön paikkaa ja siten myös yksi väliseinä purettu. Mökki on siis kokenut ison remontin :)

      Poista
  4. Ainakin laminaatti kestää kun pienet lapset ja vähän isommatkin juoksee suoraan hiekkarannalta sisälle monta kertaa päivässä:) aika hyvin tuossa mökissä natsaa tuo värimaailma, en nää miksei laminaatti kävisi mökin lattiaksi. Itsellä kyllä on puulattiat ja maalia tai lakkaa jo pinta kaipaisi. Kauniita kuvia ja kyllä kesämökki kuume on sellainen että kasvaa koko ajan..kunnes huomaat jo olevasi sitä hommaamassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, voihan siinä käydä niin jossain vaiheessa, että mökki jostain etsitään :) Laminaatti tosiaan kestää, eikä tarvitse jatkossa uutta maalia tai lakkaa.

      Poista
  5. Kyllä, mökkikuume vaivaa, talous vaan ei anna tällä hetkellä myöden, ehkä sitten joskus...

    VastaaPoista
  6. Mökkikuumetta on onneksi ihan mukavaa potea :) Lehdet ovat täynnä toinen toistaan tunnelmallisempia mökkikuvia, eikä mökkiohjelmista ole puutetta tv:ssäkään, jos on aikaa katsella. Täytyy kyllä todeta, että mökkeily on saanut aivan uudenlaisen merkityksen, kun on oma mökki. Siitä on tullut todellinen pesäpaikka, jossa ei liiat kotihommat ja arkiset huolet paina. Tietenkin myös mökillä on omat työnsä. Tämänkin postauksen kuvissa esiintyneellä mökillä on remontin jäljiltä edessä vielä mm. maalailuhommia ja roppakaupalla pihatöitä, mutta kaikki ajallaan. Hiljaa hyvä tulee :)

    Olipas jännää katsella meidän mökin kuvia täältä :) Niin kuin Jaana mainitsi, takana on iso remontti. Mökkiä myös korotettiin parilla hirsikerroksella. Onneksi suvusta löytyy niin taitava kirvesmies kuin peltiseppäkin, apua tarvittiin. Mieheni teki sitten itse kaikkea, mihin vaan pysyi ja minkä opetteluun aika riitti. Suurin ja haastavin työ (ensikertalaiselle) hänellä oli varmasti seinähirsien kanssa, mutta vaivannäkö palkittiin. Entisiä lattioita ei voinut jättää, ja uutta materiaalia valittaessa pohdittiin useampia vaihtoehtoja. Katseltiin myös löytyisikö jostain sopiva, vanha lankkulattia. Lopulta päädyttiin kuitenkin vinyylilaminaattiin. Ulkonäkö ja tuntuma miellytti, ja tyytyväisiä olemme olleet. Koko remontin lopputuloksena syntyi juuri meidän näköinen ja kokoinen mökki, ei liian iso, ei liian hieno, sopivasti mukavuuksia ja paljon tunnelmaa <3

    Tervetuloa kylään uudelleen ja ensi kerralla pidemmän kaavan kautta! Jäi monta asiaa vielä kokematta :)

    Ps. Ihana tämä sinun blogisi, tuumailee isosisko, joka kyllä seurailee blogisi kuulumisia, mutta on laiska kommentoimaan... Ihailen intoasi järjestellä ja sisustaa kotiasi! Voi, kun minullakin olisi samaa tarmokkuutta kuin molemmilla pikkusiskoillani :D Tosin jossain se kipinä taitaa olla, sen olen päässyt huomaamaan juuri tämän mökkiprojektin aikana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana sinä ♥ Kiva kun tulit kommentoimaan ja kertomaan mökin remontoinnista enemmänkin! Teidän kesämökki on juuri sellainen ihana ja tunnelmallinen, oikea mökki eikä mikään liian iso huvila, kuitenkin kaikilla mukavuuksilla. Ja sijainti ihan täydellinen.

      Kyllä sitä tarmokkuutta löytyy sieltäkin epäilemättä ♥

      Poista
  7. Ooh, ihanat kuvat! <3 Täällä kans podetaan mökkikuumetta, mutta eipä sen toteuttaminen taida tulla vielä vuosikymmeniin ajankohtaiseksi :D Itseasiassa miehelläni on mökki, mutta koska se on yhteisomistuksessa, ei sitä pääse laittamaan aivan kuten itse haluaisimme. Työlästä joka juttuun kysyä muiden mielipiteet niin eipä sitä hirveästi tee mieli mitään laitella... Eikä mökissä ole sähköä tai juoksevaa vettä, itse kaipaisin edes toista. Kaikista suurin haave meillä on ollut mökki Norjasta, siellä kun kuljetaan joka kesä. Voisi olla vuokralla silloin kun ei itse käytä. Onneksi haaveilu on ilmaista ;)

    Ihanaa viikonloppua Jaana <3

    VastaaPoista
  8. Meiltä löytyy myös jo mökki ja on ollut aivan ihana arjen pakopaikka. Voin suositella mökkiä niille jotka rakastavat kiireettömästä elämästä ja nauttivat ruoasta ja tietenkin unohtamatta sauna ja uintihetkiä

    VastaaPoista
  9. Tiedän niin tunteen.... olen ihan mökki-ihminen ja omasta mökistä haaveilen usein. Rauhallinen ja kaunis, kotoisa mökki veden äärellä, korkeintaan kahden tunnin ajon päässä olisi ihan mielettömän upea juttu!

    VastaaPoista
  10. Oih.. ihana mökki tämä siskosi kesäpaikka! Toivotaan että haaveesi joskus toteutuu!

    Itselläni on haave pienestä siirtolapuutarhamökistä tuolla kaupunkimme toisella laidalla ♥

    VastaaPoista
  11. Itse olen täysin mökkihöperö, mökkeily on parasta mitä tiedän! Jatka vaan haaveluasi,
    sillä haaveilla on usein tapana toteutua. Mekin uneksimme omasta mökistä ainakin
    kymmenen vuotta, kiertelimme ja katselimme erilaisia mökkejä ja mökkitontteja, kunnes
    löysimme unelmiemme tontin Naantalin Merimaskusta, meren rannalta. Meidän mökki
    on esittelyssä perjantaina ilmestyvässä Terassi-lehdessä, jos innostut kurkkimaan.

    Oikein ihanaa kesää sulle! Niin ja piti vielä sanoa, että siskosi mökki on oikea mansikkapaikka <3

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥